tóth gabi
Amit eddig csak szárítva ismertél, ma már az egyik legizgalmasabb ízû friss gyümölcs, amit sokan kedvelnek. Most megtapasztalhatod, mi minden készülhet belõle!
A füge rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, amelyet az emberek a bibliai idők óta nagyra becsülnek. Rendkívül magas rosttartalma miatt az egyik legjobb fogyókúrás gyümölcs és akkor még nem is beszéltünk magas B-vitamin tartalmáról.
Fogyasztásától az anyagcseréd felpörög, és könnyebben tudsz fogyókúrázni.
Íme, egy-két egyszerű recept, amit könnyen el tudsz készíteni.
Kecskesajtos füge
Hozzávalók:
A megmosott, keresztben a tetejükön 1/3 részig bevágott fügéket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A szobahőmérsékletű kecskesajtot tedd egy zacskóba, aminek kb. 3 mm-en levágtad a sarkát és töltsd meg a fügéket.
Olajozd meg mindegyik tetejét, sóz, borsozd meg őket.
Tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 5 percre. Csak addig hagyd bent, amíg megpirul a teteje.
Tálaláskor öntsd le melegített, nem forralt datolyamézzel!
Fügechips
4-6 db közepes fügét szeletelj keresztben vékony szeletekre. Egy-egy fügéből 4-6 szeletet próbálj vágni, egy nagyon éles kés segítségével.
A sütőt melegítsd fel 200 fokra. Tedd a sütőpapírra rakott fügeszeleteket 5-10 percre a sütőbe.
Mézes-fahéjas füge
A megmosott fügéket vágd félbe, tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mindegyik fügébe csepegtess egy-két csepp mézet és szórd meg fahéjjal.
Mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe 6-8 percre.
Hideg fagylalttal tálalva igazi ínyencség!