tóth gabi
Dobd fel a szülinapot a pipacsos rét színeivel! Az Ikrek jegyûek úgyis szeretik az élénk, vidám színeket. Vegán és gluténmentes étrendet választók is élvezhetik ezt az édességet. A marcipánból varázsolt, pipacsra hasonlító mákvirág díszítheti a csupa egészséges hozzávalóból készült máktortát
Örök kedvencünket, a mákot a vegán vagy gluténmentes diétázók sem nélkülözhetik.
Ez a könnyű és egészséges máktorta recept csupa mennyei hozzávalóból készült. Bajlódni sem kell vele, csak összedobod, és máris sülhet. Az illatától összecsődül a szomszédság.
1. Keverd össze a lenmagot a vízzel, és tedd félre besűrűsödni
2. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra
3. Olajozz ki egy 15-20 cm-es átmérőjű tortaformát
4. Egy nagy tálban keverd össze a darált mandulát, rizslisztet, zabpehely lisztet, nyílgyökér port, darált mákot, kókuszcukrot, sütőport, szódabikarbónát, tengeri sót, citromhéjat. Tedd félre
5. Egy kis tálkában keverd simára a „lenmag-tojást”, olívaolajat, mandulatejet, citromlevet, vaníliakivonatot
6. A folyékony keverékkel elegyítsd a száraz keveréket. Önthető masszát kell kapnod
7. Kanalazd a masszát az előkészített tortaformába, és simítsd el a tetejét
8. Told a sütőbe 45 percre, vagy míg a beleszúrt fogpiszkálót tisztán nem húzod ki
9. Kihűlés után rétegekre vághatod, és baracklekvárral, krémtöltelékkel gazdagíthatod, de anélkül is finom
Ha ünnepre szánod, díszítsd a tetejét mákvirágokkal. A piciben elkészített máktortácskára egyetlen piros virág kerül.