kulcsár edina
Nem kell többé órákig lesned, kiszáradt-e már a habcsók. Mutatunk egy csodás trükköt, melynek köszönhetõen idén is ott fehérlenek majd a karácsonyi gömböcskék az ünnepi asztalon. Mindez pár perc alatt: rengeteg idõd fog felszabadulni!
Imádod a habcsókot, de nincs időd órákig szárítgatni?
Nem megy rá a délutánod sem, mert ezzel a módszerrel döbbenetesen rövid idő alatt elkészül.
A mikró csodát tesz, és marad időd másra is ebben az igen munkás, ünnepek előtti szakaszban.
Előkészítés: 7 perc, sütés: 3 perc.
1. Válaszd el a tojásfehérjét a sárgájától. A sárgáját használd fel másra. A fehérjéhez add hozzá a porcukrot, és kézzel keverd egységes masszává.
2. Készíts elő több mikrózható tányért, hogy amikor a sütés elkezdődik, már folyamatosan, egymás után tolhasd a mikróba. Teríts papírtörlőt minden tányérra.
3. A tányérokra mokkáskanállal szedj ki 2-3 cm-es golyókat. Mivel nagyon megnőnek, fontos, hogy a golyók között 5 cm-es távolságot tarts. (A tányér közepére ne tegyél, mert megég).
4. Sütés: tedd a mikróba 2-3 percre az első tálcát. Figyeld folyamatosan, hogyan viselkednek a kis fehér gömbök. Amikor elkezdenek emelkedni, onnantól kezdve még 20-30 mp szükséges a teljes kiszáradásig. (Tűpróbát is alkalmazhatsz, hogy kész van-e már. Minden gép különbözik, érdemes kísérletezni).
5. Vedd ki, máris rakhatod a következő adagot.
Nagy sikert arathatsz, ha különböző ízű változatokat is készítesz. Ízesítheted például kókusszal, dióval vagy mogyoróval.