kulcsár edina
Unod már, hogy kenyéren élsz az irodában? Felejtsd el a hizlaló mûkajákat! Megmutatjuk, hogyan ehetsz minden nap pár perc alatt összedobható, egészséges ebédet! Ezt imádni fogod!
A tudatosan étkező nők új divatja: az előkészített ebéd, amelyet csak meg kell melegíteni az irodai mikróban. Hogy miért jó ez? Egyrészt, mert finom, és abszolút egészséges.
Te készíted el, vagyis pontosan tudod, hogy csak az kerül bele, amire szükséged van.
Másrészt egyszerű: ha ott az ebéded a dobozban, akkor kevésbé csábulsz el ebédidőben drága és értéktelen falatokra. Harmadrészt pedig azért is remek ötlet a csomagolt ebéd, mert az előre főzés igényel némi tudatosságot és pontos szervezést, viszont ha erre rászoksz, az élet más területein is bizonyítottan hatékonyabb leszel. Ha pedig több adag ételt készítesz el porciózol dobozokba, több napig nem lesz gondod a főzésre.
Mutatunk is néhány bombasztikus receptet:
Hozzávalók:
Cukkinispagettihez:
Húsgombócokhoz:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Olajozz ki egy nagyobb tepsit.
2. Keverd össze a darált pulykahúst a morzsával, a parmezánnak, a tojásságákkal, a zöldfűszerekkel, a fokhagymával, majd ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal. Készíts a masszából körülbelül 24 húsgombócot.
3. 18-20 perc alatt a sütőben süsd meg a húsgombócokat.
4. A cukkinit sózd meg, és hagyd állni. Ezután forró vízben 30 másodperc alatt blansírozd, és szűrd le.
5. Rendezd el a dobozokban a cukkinitésztát, és a tetejükön a húsgombócokat. Öntsd le a paradicsommártással, és szórd meg parmezánnal.
Hozzávalók:
A mártáshoz:
Így készítsd el:
1. A mártás hozzávalóit keverd össze alaposan, majd tedd félre.
2. Főzd meg a rizst.
3. Kevés olívaolajon pirítsd meg a darált csirkehúst, fűszerezd csiliporral, fokhagyma- és hagymaporral (vagy finomra darált hagymával és fokhagymával), köménnyel, oreganoval, sóval és borssal.
4. Rendezd el a dobozoknak a rizst és a csirkét, majd tedd mellé a kukoricát, a babot és a paradicsomot, és locsold meg a mártással.
Hozzávalók:
A húsraguhoz:
Így készítsd el:
1. Főzd puhára a rizst, és tedd félre. Főzd meg a tojásokat is, majd hámozd meg, és vágd félbe őket.
2. Kevés olívaolajon, a fokhagymával ízesítve párold meg a spenótot, majd tedd félre. Ha tartasz a fokhagyma illatától, akkor csak sóval és borssal ízesítsd.
3. Keverd össze a cukrot vagy eritritet, a szójaszószt, a gyömbért és a szezámolajat. Kevés olívaolajon süsd át a fokhagymával, vagy csak sóval és borssal ízesített darált húst, majd keverd hozzá a szójaszószos keveréket és az újhagymát.
4. Rendezd el a dobozokban a rizst, a tojást, a spenótot és a darált húst. Díszítsd újhagymával vagy koriander zölddel és szezámmaggal.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Főzd meg a rizst, és tedd félre.
2. Forrósítsd fel a vajat, a csirkét sózd és borsozd meg, majd a hagymával együtt pirítsd le a vajon.
3. Add hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a curryport, a chilit és a kurkumát, majd keverd össze alaposan. Végül add hozzá a kockázott konzerv paradicsomot, majd alapos átkeverés után 1 dl vízzel öntsd fel és körülbelül 10 perc alatt főzd össze az egészet. A legvégén add hozzá a tejszínt és a citromlevet, és 1-2 percig ezzel is főzd össze.
4. Rendezd el a rizst és a currys csirkét a dobozokban, díszítsd korianderlevelekkel ízlés szerint.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Rendezd el a dobozokban a hozzávalókat, hogy mindig kéznél legyen az egészséges nasi. Csipegess belőle a nap során, mádni fogod!
Rubint Réka unokahúga, Rella sosem indul el készületlenül az egyetemre. Tudja, hogy mit akar enni a nap során, így minden reggel gondosan csomagol.
Íme, egy egészséges ebédszett olasz ízekre hangolva, szintén Rellától.