5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Ez a szuper trükk akár télig tartósítja neked a görögdinnyét!

Ez a szuper trükk akár télig tartósítja neked a görögdinnyét!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 08. 12. 16:30

Mire észbe kapunk, már véget is ér a dinnyeszezon. Neked viszont mégsem kell búcsút mondanod ennek a csodás gyümölcsnek. Mutatjuk, mi a trükk.

A nyárban, a napsütésen, a strandoláson és a langyos nyári estéken kívül talán legjobb dolog a görögdinnye. Kár, hogy a nyár végének közeledtével el kell búcsúznunk ettől az isteni gyümölcstől. Ha te is a szerelmese vagy ennek az édes, piros finomságnak, akkor jó hírünk van: ezek a receptötletek az őszi hetekre is megadják neked a remek dinnyeélményt!

1. Dinnyefagylalt

A mélyhűtőben remekül eláll ez az isteni édesség, egyszerű elkészíteni, és imádni fogja a család.

Hozzávalók:

  • 1 kg felkockázott görögdinnye, kimagozva
  • 20 dkg  málna
  • 20 csepp Lovely sweet édesítő
  • 2 evőkanál citromlé
  • Így készítsd:

    Pépesítsd a hozzávalókat turmixgépben, majd az így kapott folyadékot kiporciózva fagyaszd le. Hetekig élvezheted a vitaminban gazdag, mennyei jégkrémet.

     

    2. Dinnyelekvár

    Megszoktuk, hogy bátran nyúljunk az alapanyagokhoz, amikor befőzésről vagy lekvárról van szó. A dinnye mégsem tartozott eddig ezek közé. Pedig érdemes megkóstolni ezt a pazar dzsemet, kár lenne kihagynod!

    Hozzávalók:

  • 2 kg pépesített, mag nélküli dinnye
  • 2 tk. Lovely sweet édesítő
  • 2 citrom kifacsart leve
  • 1 cs. lekvárzselésítő (3:1)
  • 1/2 teáskanál kálciumpor 1/2 csésze vízzel elkeverve
  • Így készül:

    1. Készítsd el a kalciumporos keveréket.

    2. Keverd össze és forrald fel a pépesített dinnyét, a citromlevet és a kalciumos keveréket. Ne lepjen meg, ha kissé habos, ezen segít, ha közben meg-megkevered.

    3. Add hozzá a zselésítőt, illetve az édesítőt. Forrald további 2 percig. Ekkor már el is készült a lekvárod, és adagolhatod is befőttes üvegekbe.

     

    3. Dinnyedzsúz

    Ez az ital egyszerűen fantasztikus! Könnyen lefagyasztható, így bármikor kiélvezheted a zamatát az ősz során is. Rajongójává válsz majd.

    Hozzávalók:

  • 1,5 kg felkockázott görögdinnye
  • 4 citrom kifacsart leve
  • ízlés szerint édesítő (kb. 1 tk. Lovely Sweet)
  • 3-4 mentalevél
  • Így készítsd:

    1. A hozzávalókat robotgéppel dolgozd össze.

    2. Majd fagyaszd le az elkészített, nagyszerű italt.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.