tóth gabi
Mire észbe kapunk, már véget is ér a dinnyeszezon. Neked viszont mégsem kell búcsút mondanod ennek a csodás gyümölcsnek. Mutatjuk, mi a trükk.
A nyárban, a napsütésen, a strandoláson és a langyos nyári estéken kívül talán legjobb dolog a görögdinnye. Kár, hogy a nyár végének közeledtével el kell búcsúznunk ettől az isteni gyümölcstől. Ha te is a szerelmese vagy ennek az édes, piros finomságnak, akkor jó hírünk van: ezek a receptötletek az őszi hetekre is megadják neked a remek dinnyeélményt!
A mélyhűtőben remekül eláll ez az isteni édesség, egyszerű elkészíteni, és imádni fogja a család.
Hozzávalók:
Így készítsd:
Pépesítsd a hozzávalókat turmixgépben, majd az így kapott folyadékot kiporciózva fagyaszd le. Hetekig élvezheted a vitaminban gazdag, mennyei jégkrémet.
Megszoktuk, hogy bátran nyúljunk az alapanyagokhoz, amikor befőzésről vagy lekvárról van szó. A dinnye mégsem tartozott eddig ezek közé. Pedig érdemes megkóstolni ezt a pazar dzsemet, kár lenne kihagynod!
Hozzávalók:
Így készül:
1. Készítsd el a kalciumporos keveréket.
2. Keverd össze és forrald fel a pépesített dinnyét, a citromlevet és a kalciumos keveréket. Ne lepjen meg, ha kissé habos, ezen segít, ha közben meg-megkevered.
3. Add hozzá a zselésítőt, illetve az édesítőt. Forrald további 2 percig. Ekkor már el is készült a lekvárod, és adagolhatod is befőttes üvegekbe.
Ez az ital egyszerűen fantasztikus! Könnyen lefagyasztható, így bármikor kiélvezheted a zamatát az ősz során is. Rajongójává válsz majd.
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A hozzávalókat robotgéppel dolgozd össze.
2. Majd fagyaszd le az elkészített, nagyszerű italt.