Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.08.12.

Ez a szuper trükk akár télig tartósítja neked a görögdinnyét!

Mire észbe kapunk, már véget is ér a dinnyeszezon. Neked viszont mégsem kell búcsút mondanod ennek a csodás gyümölcsnek. Mutatjuk, mi a trükk.

Szerző Ripost

A nyárban, a napsütésen, a strandoláson és a langyos nyári estéken kívül talán legjobb dolog a görögdinnye. Kár, hogy a nyár végének közeledtével el kell búcsúznunk ettől az isteni gyümölcstől. Ha te is a szerelmese vagy ennek az édes, piros finomságnak, akkor jó hírünk van: ezek a receptötletek az őszi hetekre is megadják neked a remek dinnyeélményt!

1. Dinnyefagylalt

A mélyhűtőben remekül eláll ez az isteni édesség, egyszerű elkészíteni, és imádni fogja a család.

Hozzávalók:

  • 1 kg felkockázott görögdinnye, kimagozva
  • 20 dkg  málna
  • 20 csepp Lovely sweet édesítő
  • 2 evőkanál citromlé
  • Így készítsd:

    Pépesítsd a hozzávalókat turmixgépben, majd az így kapott folyadékot kiporciózva fagyaszd le. Hetekig élvezheted a vitaminban gazdag, mennyei jégkrémet.

     

    2. Dinnyelekvár

    Megszoktuk, hogy bátran nyúljunk az alapanyagokhoz, amikor befőzésről vagy lekvárról van szó. A dinnye mégsem tartozott eddig ezek közé. Pedig érdemes megkóstolni ezt a pazar dzsemet, kár lenne kihagynod!

    Hozzávalók:

  • 2 kg pépesített, mag nélküli dinnye
  • 2 tk. Lovely sweet édesítő
  • 2 citrom kifacsart leve
  • 1 cs. lekvárzselésítő (3:1)
  • 1/2 teáskanál kálciumpor 1/2 csésze vízzel elkeverve
  • Így készül:

    1. Készítsd el a kalciumporos keveréket.

    2. Keverd össze és forrald fel a pépesített dinnyét, a citromlevet és a kalciumos keveréket. Ne lepjen meg, ha kissé habos, ezen segít, ha közben meg-megkevered.

    3. Add hozzá a zselésítőt, illetve az édesítőt. Forrald további 2 percig. Ekkor már el is készült a lekvárod, és adagolhatod is befőttes üvegekbe.

     

    3. Dinnyedzsúz

    Ez az ital egyszerűen fantasztikus! Könnyen lefagyasztható, így bármikor kiélvezheted a zamatát az ősz során is. Rajongójává válsz majd.

    Hozzávalók:

  • 1,5 kg felkockázott görögdinnye
  • 4 citrom kifacsart leve
  • ízlés szerint édesítő (kb. 1 tk. Lovely Sweet)
  • 3-4 mentalevél
  • Így készítsd:

    1. A hozzávalókat robotgéppel dolgozd össze.

    2. Majd fagyaszd le az elkészített, nagyszerű italt.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek