tóth gabi
Nem is gondolnád, milyen sokat tehetsz az egészségedért, ha reggelente hozzáadsz egy kis pluszt a kávédhoz!
A legtöbben egy jó erős kávéval nyitjuk a napot, de ahány ember van, szinte annyiféle kávéfogyasztási rítus létezik - a saját módszeréhez aztán mindenki kitartóan ragaszkodik. Biztos te is mindig a saját megszokott módodon szereted elkortyolgatni forró feketédet. Mindez nem baj persze, de talán fontolóra vehetnél egy kis változtatást és nemcsak azért, mert ez most éppen a kicsit megbolondított kávé a divat! Ha egy kicsit elmerültebben böngészel az Instagramon, gyöngyszemeket találhatsz, hiszen fantasztikus kávéötletek keringenek!
Ami nagyon különös: a forró kávé új tartozékai valójában nem változtatnak az ital ízén vagy minőségén, viszont rendkívüli módon egészségessé teszik azt.
Ezt az ehető és hihetetlenül tápláló mexikói növényt leggyakrabban nektár formájában fogyasztják. A szirup csökkenti a koleszterinszintet, pro-biotikus hatású és megelőzi a rákos sejtek kialakulását, illetve rengeteg rostot tartalmaz. Magas a kalciumtartalma, így helyreteszi a vérnyomást, és erősíti a csontokat.
Nemcsak akkor érdemes fogyasztanod, ha laktózérzékeny vagy, a mandulatejnek számos pozitív hatása van. Védi a szíved, erősíti a csontokat, és csodaszép lesz tőle a bőröd. Jót tesz az emésztésnek is, és még jobb íze is van, mint a tehéntejnek.
Az indiai tisztított vajat egyre gyakrabban alkalmazzák a modern étrendben is: ugyanis rendkívül egészséges, és eszméletlen mennyiségű energiát ad. Tele van A és E vitaminnal, immunerősítő, és segíti az emésztést.
Stresszcsökkentő hatásai vannak, megelőzi az öregedést, jót tesz a hormonháztartás egyensúlyának, és karban tartja a memóriát. Magas energiaszintet biztosít, és jobb lesz tőle a közérzeted.
A táplálkozási tanácsadó arra is felhívta a figyelmet, hogy bármit szeretnénk így bevenni kiegészítőként az étrendünkbe, mindenképpen egyeztessünk orvosunkkal, különösen terhesség esetén.