RETRO RÁDIÓ

Nem unjuk a cukkinit! Jöhet a tócsni!

Nem unjuk a cukkinit! Jöhet a tócsni!
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2017. 07. 13. 13:05

Ismét divat a nyár örök finomsága, ne hagyd ki a cukkini tócsnit! Egészséges, finom és alig van benne szénhidrát. Elkészíteni pedig egyszerûbb, mint gondolnád!

Itt a nyár, tele a kerted cukkinivel? Mutatunk egy szuper receptet, ami csökkenti a készletet! Ha piacon szerzed be a cukkinit, úgy is jó, hiszen ez az egyik legolcsóbb nyári zöldség! Ráadásul nagyon egészséges is. Aki szereti, soha nem unja meg ezt a receptet! Előételnek, köretnek, vagy önálló fogásként, és nasinak is fogyaszthatod.

CUKKINI TÓCSNI:

Hozzávalók:

  • 2 nagy cukkini
  • 1/3 csésze reform liszt (pl. Norbi liszt)
  • 1/3 csésze Update Mester morzsa
  • 2 db tojás
  • ½ teáskanál sütőpor
  • só, és őrölt bors, ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • friss kapor, ízlés szerint
  •  

    Így készítsd el:

    1. Aprítsd fel a cukkinit aprító géppel, vagy reszeld le.

    2. Helyezd a felaprított cukkinit egy konyhai törölközőbe, csavard ki belőle a levét.

    3. Egy tálban dolgozd össze a többi hozzávalóval - leszámítva persze az olívaolajat!

    4. Jól keverd össze, darabos masszát kapsz.

    5. Serpenyőben hevíts 3 evőkanál olívaolajat. Készíts az összekevert masszából pogácsákat, ezeket helyezd a forró olajba.

    6. A halmocskák tetejét nyomd le lapáttal, hogy lapuljon a tócsni. Így süsd meg mindkét oldalát, 3-4 percig, amíg arany barnára nem lesz.

    Tipp:

    Joghurttal is fogyaszthatod, adhatsz hozzá egy kis friss citromlevet, fokhagymát, fűszereket.

    Jó étvágyat!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.