RETRO RÁDIÓ

Megújult a töltött csirke: ez a könnyű finomság lett a nyár kedvence

Megújult a töltött csirke: ez a könnyű finomság lett a nyár kedvence
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 07. 26. 13:00

Tökéletes a nyári diétához, mert könnyû, isteni finom, és nagyon egészséges. Biztosítja a napi szükséges fehérjemennyiséget és még egy sor vitamint, ásványi anyagot is.

A csirkemell igazán illik a nyári diétához: könnyű, mégis biztosítja az egészséges táplálkozáshoz szükséges fehérjét. Ám a csirkehús nem csupán kiváló fehérjeforrás: jelentős az A-, B3- és D-vitamintartalma is. Ezen kívül fontos kalcium-, magnézium-, szelén-, foszfor-, káliumforrás is. Omega-3 és omega-6 zsírsav is található benne.

Ebben a receptben az olaszok régi, a magyarok új kedvence, a pestoszószos töltelék a zseniális újítás. A végső ízhez nem hiányozhat a sült mozzarella elképesztő íze sem.

Hozzávalók:

Házi pestoszósz (ha nem akarsz bolti készet):

  • 1 csésze tömören pakolt friss bazsalikomlevél
  • 2 csésze fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ¼ csésze olívaolaj (vagy más növényi olaj)
  • 1/3 csésze reszelt parmezán sajt
  • Csirke:

  • 4 db csirkemell (kicsontozva, lebőrözve)
  • 1 csésze házi (vagy bolti) pestoszósz
  • 4 szelet mozzarella sajt (bő 1cm vastag)
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • fogpiszkálók
  • Elkészítés:

    1. Ha házi pestoszószt készítesz, akkor szórd a bazsalikomleveleket és a fenyőmagot egy konyhai robotgép munkatáljába. A pillanatkapcsolót párszor benyomva, daráld meg. Add hozzá a fokhagymát, majd ismét daráld, többször, rövid ideig indítva a gépet. Ezután vékony csíkokban folyasd bele az olajat, mialatt a gép bekapcsolva marad. Időnként kapard le az oldalára felrakódott krémet. Szórd bele a parmezánt is, és keverd simára.

    2. Kapcsold be a sütőt 190 Celsius-fokra. Olajozz ki egy 33x22 cm-es jénait.

    3. A csirkemellet nyisd szét pillangóvágással. Ehhez oldalról hosszában vágd majdnem végig a húst. Szétnyitva olyan lesz, mint egy széttárt szárnyú pillangó. Hagyd is ebben a pozícióban a megtöltéséhez.

    4. Egy csirkemellbe tölts ¼ rész pestoszószt. Fektess rá 1-1 szelet mozzarella sajtot. Tekerd fel, és tűzd össze fogpiszkálókkal.

    5. Szórj zsemlemorzsát, sót, őrölt fekete borsot egy nagy tálba, és keverd össze. Jól panírozd, nyomogasd bele a töltött csirkemelleket, majd helyezd őket az előkészített tepsibe.

    6. Süsd 30-40 percig. Akkor kész, amikor a belseje már nem rózsaszínű. Tálaláshoz vágd szeletekre.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.