Eszméletlen ropogós lett a malacsült, íme a titok!

Ínycsiklandó, zamatos, kívül mégis szuper roppanós ez a sült. Mutatjuk, mitõl ilyen isteni.

Szerző Ripost

A malacsült akkor igazán csodás, ha belül zamatos, omlós és ízes, kívül pedig finom, roppanós kéreggel borítja a sült bőr. Ez a recept a legjobb megoldás arra, hogy összehozd a tökéletes pecsenyét, mely kívül és belül is mennyei! És hogy mi a titok? Máris mutatjuk!

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 1/3 csésze fehérbor
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 gerezd préselt fokhagyma
  • Így készítsd el

    1. A sütés előtti este vagdosd be a malac bőrét, óvatosan, hogy a húsig ne szaladjon le a kés. A vágások átlósak legyenek, nagyjából 1,5 centinként helyezkedjenek el.

    2. Bevagdosás után forró vízzel mosd át a malac bőrét, majd itasd fel papírtörlővel róla a nedvességet.

    3. A pác hozzávalóit keverd össze egy tálban. Helyezd bele a húst, de ügyelj rá, hogy csak a húst érje a pác, a bőrig már ne érjen fel.

    4. Tedd a tálat a hússal a hűtőbe éjszakára, ne fedd le, hogy a bőr száradhasson az éjszaka során.

    5. Másnap 180 fokra melegítsd elő a sütőt.

    6. Béleld ki a sütő alját fóliával, mely felfogja a lecsöpögő zsírt. Tedd a malacot a sütőrácsra úgy, hogy a húsos része legyen lefelé.

    7. A fóliával fedett sütő aljába tegyél egy üres tepsit, melybe vizet öntesz. Ennek gőze fogja a húst megpuhítani, mialatt egyben fel is fogja (a fóliával együtt) a kicsöpögő zsiradékot.

    8. Körülbelül 40 percig süsd a húst az előre beállított 180 fokon, majd növeld hőmérsékletet 240 fokra, és további 20 percig süsd, amíg bőre igazán szép és roppanós nem lesz.

    POMPÁS!

    Szerző Ripost

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!