RETRO RÁDIÓ

Eszméletlen ropogós lett a malacsült, íme a titok!

Eszméletlen ropogós lett a malacsült, íme a titok!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 04. 24. 13:15

Ínycsiklandó, zamatos, kívül mégis szuper roppanós ez a sült. Mutatjuk, mitõl ilyen isteni.

A malacsült akkor igazán csodás, ha belül zamatos, omlós és ízes, kívül pedig finom, roppanós kéreggel borítja a sült bőr. Ez a recept a legjobb megoldás arra, hogy összehozd a tökéletes pecsenyét, mely kívül és belül is mennyei! És hogy mi a titok? Máris mutatjuk!

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 1/3 csésze fehérbor
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 gerezd préselt fokhagyma
  • Így készítsd el

    1. A sütés előtti este vagdosd be a malac bőrét, óvatosan, hogy a húsig ne szaladjon le a kés. A vágások átlósak legyenek, nagyjából 1,5 centinként helyezkedjenek el.

    2. Bevagdosás után forró vízzel mosd át a malac bőrét, majd itasd fel papírtörlővel róla a nedvességet.

    3. A pác hozzávalóit keverd össze egy tálban. Helyezd bele a húst, de ügyelj rá, hogy csak a húst érje a pác, a bőrig már ne érjen fel.

    4. Tedd a tálat a hússal a hűtőbe éjszakára, ne fedd le, hogy a bőr száradhasson az éjszaka során.

    5. Másnap 180 fokra melegítsd elő a sütőt.

    6. Béleld ki a sütő alját fóliával, mely felfogja a lecsöpögő zsírt. Tedd a malacot a sütőrácsra úgy, hogy a húsos része legyen lefelé.

    7. A fóliával fedett sütő aljába tegyél egy üres tepsit, melybe vizet öntesz. Ennek gőze fogja a húst megpuhítani, mialatt egyben fel is fogja (a fóliával együtt) a kicsöpögő zsiradékot.

    8. Körülbelül 40 percig süsd a húst az előre beállított 180 fokon, majd növeld hőmérsékletet 240 fokra, és további 20 percig süsd, amíg bőre igazán szép és roppanós nem lesz.

    POMPÁS!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.