tóth gabi
Mennyei így a tükörtojás! Nem a végtelenül unalmas régi, hanem az új ízekkel, izgalmasan feldobott. Mutatjuk, milyen apróságok kellenek hozzá.
A tükörtojás önmagában is komplett étel. Mégis, ha jól megalapozod, sokkal jobban kiragyog majd az átlagos ételek közül, mind az ízével, mind a megjelenésével.
Ez az alapozó anyag a hagyma.
Így készítsd el életed legkerekebb tükörtojását:
1. Keresd ki a hűtőből a legnagyobb vöröshagymát. Tisztítsd meg, szeld 1 cm-es szeletekre. A tükörtojás sütéshez használd fel a legnagyobb szeleteket, amennyi tojást sütsz, annyit. A többit tedd félre más ételhez.
2. Közepesen forró olajon süsd át.
3. A feltört tojást óvatosan pottyants a közepébe. Süsd, míg a fehérje meg nem szilárdul.
4. Tálaláskor sózd meg, és hints rá frissen őrölt fekete borsot
És így készítsd el a legfinomabb tükörtojást:
1. Melegíts fel egy vastag teflon- vagy vasserpenyőt. (A vékony teflonban hamar odaég a tojás). Olívaolajat önts bele.
2. Szórd rá a szeletekre vágott fokhagymát és a vöröshagymát. Párold puhára lassú tűzön, 15 percig. Az utolsó pár percben add hozzá a felvágott zöldhagymát is.
3. Közelről, óvatosan helyezd el a zöldségen a nyers tojásokat. Közepes lángon süsd, míg a fehérje meg nem alvad. Ha a sárgáját keményen szereted, le is fedheted egy fedővel. Egy kanállal a forró olajból merj a híg fehérjére, egyenletesebben fog megsülni.
4. Sose sózd sütés közben a tükörtojást, csak tálaláskor. Megszórhatod frissen őrölt fekete borssal is.
5. A kész tükörtojást hintsd meg frissen vágott petrezselyem zöldjével. Kész a mennyei tükörtojás.