kulcsár edina
Cukor nélküli csoda! Egyszerûen képtelenség ellenállni ennek a finomságnak! Alacsony szénhidráttartalmú hozzávalói garantálják, hogy bármikor büntetlenül eheted, nem rakódnak rád pluszkilók!
Ez a nagyon finom édesség pillanatok alatt elkészül. A benne lévő hozzávalók garantáltan nem hizlalnak, így bátran eheted, amikor csak megkívánod. A fahéjas töltelék és a máz igazán különleges élménnyé teszi a fogyasztását. Mivel nem emeli meg a vércukorszintedet, így később nem törnek rád tőle falásrohamok.
Hidd el nem fogsz tudni ellenállni neki!
Hozzávalók:
a tésztához:
fahéjas öntet:
cukormáz (2 adag):
1. Keverd össze a tésztához való hozzávalókat csomómentesre, ha kell, használj kézi habverőt hozzá.
2. Egy másik, kisebb edényben készítsd el a fahéjas öntetet. Olvaszd fel hozzá a vajat, majd add hozzá a fahéjat és az édesítőt. Töltsd át egy kis kancsóba, hogy könnyebben tudd rácsorgatni a tésztára.
3. Egy mikróbiztos csésze aljára tegyél 3 evőkanál tésztát, majd csorgasd rá a fahéjas öntet felét, csiga vonalban. Gyorsan kell dolgoznod, mert hamar megdermed a vaj. Majd kanalazd rá a maradék tésztát és újabb fahéjas öntet következik.
4. Tedd a mikróba 1 percre a bögrét. A fahéjas rész ragacsos marad, az akkor lesz megfelelő állagú, majd amikor kicsit kihűlt a tészta.
5. Közben készítsd el a mázat egy másik edényben. Az összes hozzávalót tedd 10 másodpercre a mikróba, takard le egy papírtörlővel az edényt. Keverd egységes masszává az egészet. Tedd egy nejlon zacskóba, vágd le a sarkát és nyomd a máz felét a kész süteményedre.