RETRO RÁDIÓ

Itt a legújabb diétás álomsüti: 2 perc alatt kész ez a fahéjas csoda

Itt a legújabb diétás álomsüti: 2 perc alatt kész ez a fahéjas csoda
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 02. 22. 08:47

Cukor nélküli csoda! Egyszerûen képtelenség ellenállni ennek a finomságnak! Alacsony szénhidráttartalmú hozzávalói garantálják, hogy bármikor büntetlenül eheted, nem rakódnak rád pluszkilók!

Ez a nagyon finom édesség pillanatok alatt elkészül. A benne lévő hozzávalók garantáltan nem hizlalnak, így bátran eheted, amikor csak megkívánod. A fahéjas töltelék és a máz igazán különleges élménnyé teszi a fogyasztását. Mivel nem emeli meg a vércukorszintedet, így később nem törnek rád tőle falásrohamok.

Hidd el nem fogsz tudni ellenállni neki!

Fahéjas bögresüti

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 evőkanál Norbi liszt
  • 10 csepp Lovely Sweet
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 3 evőkanál tej vagy kókusztej
  • 1/2 evőkanál olíva olaj vagy kókuszolaj
  • fahéjas öntet:

  • 8 csepp Lowely Sweet
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1/2 evőkanál vaj
  • cukormáz (2 adag):

  • 1/2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál natúr krémsajt
  • 10 csepp Lowely Sweet
  • 1. Keverd össze a tésztához való hozzávalókat  csomómentesre, ha kell, használj kézi habverőt hozzá.

    2. Egy másik, kisebb edényben készítsd el a fahéjas öntetet. Olvaszd fel hozzá a vajat, majd add hozzá a fahéjat és az édesítőt. Töltsd át egy kis kancsóba, hogy könnyebben tudd rácsorgatni a tésztára.

    3. Egy mikróbiztos csésze aljára tegyél 3 evőkanál tésztát, majd csorgasd rá a fahéjas öntet felét, csiga vonalban. Gyorsan kell dolgoznod, mert hamar megdermed a vaj. Majd kanalazd rá a maradék tésztát és újabb fahéjas öntet következik.

    4. Tedd a mikróba 1 percre a bögrét. A fahéjas rész ragacsos marad, az akkor lesz megfelelő állagú, majd amikor kicsit kihűlt a tészta.

    5. Közben készítsd el a mázat egy másik edényben. Az összes hozzávalót tedd 10 másodpercre a mikróba, takard le egy papírtörlővel az edényt. Keverd egységes masszává az egészet. Tedd egy nejlon zacskóba, vágd le a sarkát és nyomd a máz felét a kész süteményedre.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.