RETRO RÁDIÓ

Cukormentes mennyország: így készül a kókuszos palacsintatorta

Cukormentes mennyország: így készül a kókuszos palacsintatorta
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 02. 05. 18:30

Ünnepi édesség, de akár már most hétvégén elkészítheted! A tölteléktõl, a kókuszos amarettó vajkrémtõl menthetetlenül elolvadsz, olyan mennyei!

Nem csak csodálatosan finom, hanem még gabonamentes, gluténmentes, finomított cukor nélküli, és paleo is. Az elkészítése picit munkás, de ezerszeresen megéri! A tölteléktől, a kókuszos amaretto vajkrémtől menthetetlenül elolvadsz, olyan mennyei!

Előkészítés: 2 óra. Sütés: 1 óra.

HOZZÁVALÓK a 24 darab, 22-24 cm átmérőjű PALACSINTÁHOZ:

  • 2 csésze manióka liszt
  • 5 tojás
  • 1 doboz (38 dkg) konzerv zsíros kókusztej
  • 2 ¼ csésze víz
  • ¼ csésze kókuszolaj
  • 2 tk. vanília kivonat
  • ¼ tk .só
  • HOZZÁVALÓK a  vajkrémhez:

  • 4 tojásfehérje, szobahőmérsékletű
  • 1 csésze juharszirup
  • ¼ tk. tartár krém
  • 1 ½ csésze pálma sütőzsír vagy vaj, szobahőmérsékletű vagy kicsit lehűtött
  • ¼ csésze kókuszkrém (egy lehűtött, zsíros, konzerv kókusztej tetejéről leszedve)
  • 2-3 ek. Amaretto vodka
  • 1 csésze finomra reszelt, natúr kókusz
  • HOZZÁVALÓK a tetődíszítéshez:

  • 1 konzerv (38 dkg) zsíros kókusztej, egy éjen át behűtve
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. méz
  • ¼ csésze szeletelt mandula
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. A palacsintához öntsd az összes hozzávalót egy nagy tálba. Verd simára botmixerrel (1 perc) vagy kézi habverővel. A tészta elég híg lesz. Ha mégsem, adj hozzá még vizet.

    2. Takard le, és hűtsd be egy fél órára, hogy a légbuborékok eltávozhassanak.

    3. Forrósíts fel közepes lángon egy palacsintasütő serpenyőt. Ha már forró, emeld le a tűzről, merj bele ¼ csésze tésztát, és csöppentsd a közepére. Gyorsan terítsd körbe, és tedd a tűzre. Süsd 1-2 percig. Ha már megszilárdult a teteje, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd 30-45 másodpercig.  Fontos, hogy a palacsinták minél vékonyabbak legyenek.

    4. Helyezd a kész palacsintát hűlni egy papírtörlőre, majd folytasd a többi kisütését. Amikor már mind kész, és ki is hűlt, tedd az összeset egy légmentes dobozba vagy papírtörlőstől egy cipzáras hűtőzacskóba.

    5. Az amarettós vajkrémhez egy hőálló edényben keverd össze a tojásfehérjét a juharsziruppal, tartárral. Helyezd az edényt egy gőzölgő fezék tetejére. Vigyázz, ne érje a hőálló edény alját a forró víz. 4-5 percen keresztül habverővel verd folyamatosan a tojásfehérjés keveréket. Ha van cukorkészítő hőmérőd, ellenőrizd vele. 70 Celsius-foknál kész a keverék.

    6. Öntsd át a gőzölt keveréket egy konyhai robotgépbe, amihez álló keverő is tartozik. Csatold be a habverőket. Először a legalacsonyabb fokozatra kapcsolj, majd fokozatosan magasabbra, ahogy sűrűsödik, keményedik a krém. A legmagasabb fokozaton fejezd be. Ez eltart pár percig. Akkor kész, amikor a közepén kemény kis csúcs formálódik. Hagyd tökéletesen lehűlni. (Ha akár a közepe picit langyos, a vajat megolvasztja, és túl lágy állagú lesz).

    7. A hideg krémet ismét kezdd el keverni, közepes sebességgel. Evőkanalanként adagolva, lassan add hozzá a pálma sütőzsírt (vagy vajat). Nem meglepő, ha a habcsók összeesik, leapad, de azért ennek előbb-utóbb meg kell keményednie. Ha mégis túl folyósnak tűnik, szórj bele 1-2 ek. kókuszlisztet. Ez segít felszívni a nedvességet. Folytasd a krém készítését, a habverést, de közben add hozzá a kókuszkrémet és az amarettót is. Ez utóbbi mennyisége tetszésedre van bízva. Kóstolgasd. Ha intenzívebben szereted, löttyints még hozzá, ha nem, elég a kevesebb. Végül szórd bele a kókuszreszeléket is, és jól keverd össze.

    8. A torta összeállításához egy szép tálcára fektess egy vékony palacsintát, kend meg vékony rétegben az amarettós krémmel, és így tovább. Fejezd be a végén az utolsó palacsintával.

    9. A tetejére kókuszkrém kerül. Ehhez egy kanállal szedd le a behűtött konzerv kókusztej tetejéről a sűrű krémet (csak a híg kókuszvíz marad benne). Tedd a krémet egy tálba. Töltsd hozzá a vanília kivonatot és a mézet, és kézi mixerrel verd 10-20 mp-ig.

    10. Kanalazd a felvert kókuszkrémet a torta tetejére, és szórd meg gazdagon mandulaszeletekkel.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.