tóth gabi
A tojás nemcsak értékes tápanyagokkal látja el a szervezetedet, de rendkívül változatosan elkészíthetõ. Érdemes zöldségekkel variálni, így nemcsak eltelít, de kellõ mennyiségû vitaminnal és rosttal is szolgál a reggelid. Így pedig biztosan nem leszel ebédig éhes.
Ez a fantasztikus rántotta úgy eltelít, hogy délig garantáltan gondolni sem fogsz az evésre. Mondhatni, tökéletes reggeli: a tojás fehérjével és számtalan ásványi anyaggal látja el a szervezetedet, míg a zöldségek a vitamin- és rostbevitelről gondoskodnak. A vércukor szinted biztosan nem fog ingadozni, ha ezzel szuper rántottával nyitod a napod. A hagyományos kenyeret viszont felejtsd el mellé. Válassz inkább valamilyen szénhidrát-csökkentett pékárut.
Zöldséges tojásrántotta
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Keverd össze a tojásokat és a tejszínt, sózd és borsozd meg ízlésed szerint..
2. Kevés vajon pirítsd le a finomra vágott hagymát.
3. Majd mehet rá a paradicsom és a spenót és egy pici só is.
4. Kevergesd addig, amíg összezuhannak a spenótlevelek, ekkor öntsd nyakon a tojásos-tejszínes keverékkel.
5. Tedd takarékra a lángot, és lassú tűzön hagyd szépen átsülni a rántottát. Amint jónak találod az állagát, húzd le a tűzről a serpenyőt, szórd meg reszelt sajttal a rántottát.
Frissen, forrón fogyasszátok is el! Isteni finom!
Tipp: A még nyers tojáshoz keverhetsz chiliszószt, pestót vagy bármilyen karakteres ízű szószt.