Ezzel a lélegzetelállító csokis-narancsos palacsintával egész télen ünnepi hangulatot varázsolhatsz az asztalra. Nemcsak, hogy különleges, de eszméletlen finom is.
Csokoládés-narancsos palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintához:
3 dl tej
2 tojás
8 evőkanál liszt
2 ek. keserű kakaópor
5 dkg. olvasztott vaj (plusz még a sütéshez)
1/2 tk. vanília aroma
1 csipet só
reszelt narancshéj és por alapú édesítő a díszítéshez
A töltelékhez:
20 dkg natúr krémsajt, pl. mascarpone
2 dl tejszín
1 ek. juharszirup vagy méz
1 közepes narancs
1 ek. frissen facsart narancslé
Így készítsd:
Palacsinta:
Egy kis tálban habverővel keverd össze a tejet, a tojást, a vajat és a vaníliát.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, a sütőport és a sót, majd borítsd bele a tojásos alapba. .
Egy habverővel keverd simára a palacsintatésztát, majd takard le és hagyd pihenni a hűtőben 30 percre.
Mindig egy diónyi vajat téve a serpenyőbe süsd ki a palacsintákat a hagyományos módon.
Helyezd egy tányérra és fedd le egy dupla rétegű törlőpapírral vagy egy tiszta konyharuhával. A többi tésztát is így süsd ki.
Tipp: Ha a tészta vastagnak tűnik, egy kis tejjel lazíthatsz rajta.
A töltelék:
A krémsajtot és a juharszirupot keverd ki simára egy tálban.
Add hozzá a reszelt narancshéját és levét és folytasd a keverést.
Végül forgasd össze a külön felvert tejszínhabbal.
Ezek után nincs is más hátra, mint hogy szépen megtöltsd és feltekerd a palacsintákat. Hintsd meg porcukorral, díszítsd reszelt narancshéjjal.
Nemcsak a látvány mennyei, az íze is az!