4°C
7°C

Otília, Luca névnapja

RETRO RÁDIÓ

Egy remek trükk, amitől sokkal ízletesebb lesz a szalonna

Egy remek trükk, amitől sokkal ízletesebb lesz a szalonna
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 11. 01. 09:45

Hogyan lesz még ropogósabb, még ízesebb a sült szalonna, anélkül, hogy összefröcskölné a sütõdet?

Ugye, felkelni is érdemes, ha meghallod a sült szalonna sercegő hangját, és orrodba belopakodik a semmi máshoz nem hasonlítható illat? Mutatunk egy csuda fogást, amivel még ezt az élményt is tovább fokozhatod.

MIRE LESZ SZÜKSÉGED?

  • jó minőségű szalonnára, vékonyra szeletelt baconre
  • egy serpenyőre (az öntöttvas serpenyőnél nem lehet jobbat elképzelni!)
  • néhány evőkanál finomlisztre
  • HOGYAN SÜSD:

    1. Vágd szeletekre a szalonnát.

    2. Fektesd a szeleteket a serpenyőbe úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.

    3. Sütés előtt szórd meg pár csipet liszttel.

    4. Süsd pár percig, majd fordítás után a másik oldalt is lisztezd be kicsit. Süsd készre.

    MIÉRT MÛKÖDIK:

    A liszt beissza a zsiradék egy részét, aminek következtében a szeletek jobban megtartják a formájukat, nem fognak összepöndörödni. Sokkal ropogósabbra és ízesebbre sülnek, anélkül, hogy a sütőt összecsapkodnák a szétfröccsenő zsírcseppek.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.