kulcsár edina
Hogyan lesz még ropogósabb, még ízesebb a sült szalonna, anélkül, hogy összefröcskölné a sütõdet?
Ugye, felkelni is érdemes, ha meghallod a sült szalonna sercegő hangját, és orrodba belopakodik a semmi máshoz nem hasonlítható illat? Mutatunk egy csuda fogást, amivel még ezt az élményt is tovább fokozhatod.
1. Vágd szeletekre a szalonnát.
2. Fektesd a szeleteket a serpenyőbe úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.
3. Sütés előtt szórd meg pár csipet liszttel.
4. Süsd pár percig, majd fordítás után a másik oldalt is lisztezd be kicsit. Süsd készre.
A liszt beissza a zsiradék egy részét, aminek következtében a szeletek jobban megtartják a formájukat, nem fognak összepöndörödni. Sokkal ropogósabbra és ízesebbre sülnek, anélkül, hogy a sütőt összecsapkodnák a szétfröccsenő zsírcseppek.