RETRO RÁDIÓ

Így tedd el az almát télre, egyből mehet a pitébe

Így tedd el az almát télre, egyből mehet a pitébe
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 09. 11. 18:57

Egészséges és finom almatölteléked lehet bármikor: csak benyúlsz a hûtõdbe és már mehet is a süteménybe.

Az otthon készült almás pite töltelék sokkal finomabb és egészségesebb, mint a boltban kapható: nincs benne semmilyen mesterséges adalékanyag. Tökéletes desszertnek, reggelire a zabkásádra, palacsinta-, vagy goffritölteléknek, de akár  belapátolhatod magában egy kiskanállal. Amikor a vele készült almás pite sül, az egész házat ellepi az ellágyítóan otthonos, fahéjas illat.

Vásárolj hozzá nagy, leveses almát. A piros édesebb lesz, de keverheted fele-fele arányban zöld almával is. Az almatöltelék légmentes csomagolásban, hűtőben legalább egy hétig eláll.

HOZZÁVALÓK 6 csészényi mennyiséghez:

  • 9 csésze (1150g) szeletelt piros alma
  • 2 ek (30ml) frissen kicsavart citromlé
  • 1 ½ csésze (260ml) víz
  • ¼ csésze (32g) kukoricakeményítő
  • 3 ek (45ml) méz
  • 2 ek őrölt fahéj
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Szórd az almaszeleteket egy lassú főző edénybe, és locsold meg a frissen facsart citrom levével.

    2. Egy közepes tálban keverd simára az összes többi hozzávalót. Ügyelj rá, hogy a kukoricakeményítő is tökéletesen feloldódjon. Folyamatos kavargatás közben főzd közepes lángon 5-8 percig, vagy amíg besűrűsödik, és harmadával csökken a térfogata. Öntsd a keveréket az almákra úgy, hogy minden szeletet ellepjen.

    3. Fedd le a lassú főzőt, és nagy lángon főzd 3 ½ órán át. Minden órában óvatosan kavard át. Akkor kész, ha az almák már egészen megpuhultak. Hagyd lehűlni szoba hőmérsékletre, majd tedd hűtőbe.

    Tipp:

    Használhatsz mézet, agavé szirupot, kókusz cukrot vagy barna cukrot. Ha zöld almával kevered a pirosat, tehetsz bele több édesítőt.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.