Létrehozva: 2016.09.11.

Így tedd el az almát télre, egyből mehet a pitébe

Egészséges és finom almatölteléked lehet bármikor: csak benyúlsz a hûtõdbe és már mehet is a süteménybe.

Az otthon készült almás pite töltelék sokkal finomabb és egészségesebb, mint a boltban kapható: nincs benne semmilyen mesterséges adalékanyag. Tökéletes desszertnek, reggelire a zabkásádra, palacsinta-, vagy goffritölteléknek, de akár  belapátolhatod magában egy kiskanállal. Amikor a vele készült almás pite sül, az egész házat ellepi az ellágyítóan otthonos, fahéjas illat.

Vásárolj hozzá nagy, leveses almát. A piros édesebb lesz, de keverheted fele-fele arányban zöld almával is. Az almatöltelék légmentes csomagolásban, hűtőben legalább egy hétig eláll.

HOZZÁVALÓK 6 csészényi mennyiséghez:

  • 9 csésze (1150g) szeletelt piros alma
  • 2 ek (30ml) frissen kicsavart citromlé
  • 1 ½ csésze (260ml) víz
  • ¼ csésze (32g) kukoricakeményítő
  • 3 ek (45ml) méz
  • 2 ek őrölt fahéj
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Szórd az almaszeleteket egy lassú főző edénybe, és locsold meg a frissen facsart citrom levével.

    2. Egy közepes tálban keverd simára az összes többi hozzávalót. Ügyelj rá, hogy a kukoricakeményítő is tökéletesen feloldódjon. Folyamatos kavargatás közben főzd közepes lángon 5-8 percig, vagy amíg besűrűsödik, és harmadával csökken a térfogata. Öntsd a keveréket az almákra úgy, hogy minden szeletet ellepjen.

    3. Fedd le a lassú főzőt, és nagy lángon főzd 3 ½ órán át. Minden órában óvatosan kavard át. Akkor kész, ha az almák már egészen megpuhultak. Hagyd lehűlni szoba hőmérsékletre, majd tedd hűtőbe.

    Tipp:

    Használhatsz mézet, agavé szirupot, kókusz cukrot vagy barna cukrot. Ha zöld almával kevered a pirosat, tehetsz bele több édesítőt.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek