kulcsár edina
Egészséges és finom almatölteléked lehet bármikor: csak benyúlsz a hûtõdbe és már mehet is a süteménybe.
Az otthon készült almás pite töltelék sokkal finomabb és egészségesebb, mint a boltban kapható: nincs benne semmilyen mesterséges adalékanyag. Tökéletes desszertnek, reggelire a zabkásádra, palacsinta-, vagy goffritölteléknek, de akár belapátolhatod magában egy kiskanállal. Amikor a vele készült almás pite sül, az egész házat ellepi az ellágyítóan otthonos, fahéjas illat.
Vásárolj hozzá nagy, leveses almát. A piros édesebb lesz, de keverheted fele-fele arányban zöld almával is. Az almatöltelék légmentes csomagolásban, hűtőben legalább egy hétig eláll.
1. Szórd az almaszeleteket egy lassú főző edénybe, és locsold meg a frissen facsart citrom levével.
2. Egy közepes tálban keverd simára az összes többi hozzávalót. Ügyelj rá, hogy a kukoricakeményítő is tökéletesen feloldódjon. Folyamatos kavargatás közben főzd közepes lángon 5-8 percig, vagy amíg besűrűsödik, és harmadával csökken a térfogata. Öntsd a keveréket az almákra úgy, hogy minden szeletet ellepjen.
3. Fedd le a lassú főzőt, és nagy lángon főzd 3 ½ órán át. Minden órában óvatosan kavard át. Akkor kész, ha az almák már egészen megpuhultak. Hagyd lehűlni szoba hőmérsékletre, majd tedd hűtőbe.
Tipp:
Használhatsz mézet, agavé szirupot, kókusz cukrot vagy barna cukrot. Ha zöld almával kevered a pirosat, tehetsz bele több édesítőt.