tóth gabi
Maradt pár tojásfehérje? Kár lenne kidobni. Itt egy könnyen, gyorsan elkészíthetõ, különleges süti recept. A gluténmentes diétázók örömére mandulaliszttel készült.
1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit.
2. Egy közepes keverőtálban kavard össze a mandulalisztet, a kristálycukrot, a citromhéjat és a sót. Tedd félre.
3. Egy nagy tálban, gépi habverővel, közepes sebességgel verd föl a tojásfehérjéket, míg puha kúpot nem formál. Keverd bele a citromot, majd a lisztes keveréket. Sűrű tésztát kapsz.
4. Formálj másfél evőkanál nagyságú labdacsokat, hengergesd a porcukorba, és helyezd őket, egymástól 5 cm távolságra az előkészített tepsibe.
5. Süsd 15-17 percig, vagy amíg a tetejük berepedezik, és az aljuk enyhén megbarnul. Hagyd teljesen kihűlni a sütőpapíron. Légmentes dobozban 3 napig is eltartható.