Ez az ubisali nem szeletekre gyalult, hanem hosszú vékony csíkokra spirálozott uborkából készül. Az új megjelenéshez új íz is társul. Beájulás ez a recept!
Amióta a zöldségspirálozó felbukkant az egészséges étkezés háza táján, nem győzzük kapkodni a fejünket! Pusztán azzal, hogy a zöldség spirálozva - kunkori csíkokban kerül feldolgozásra, fantasztikus új lehetőségek nyíltak meg. Sorra tűnnek fel a jobbnál jobb receptek, melyek például tésztaként kezelik a cukkinit. Tarol a cukkinisapagetti minden minden változata, de most itt a következő fantasztikus ötlet!
A spirálozógép ugyanis nemcsak cukkiniből képes a kívánatos csíkokat előállítani, bármilyen más zöldséggel is próbálkozhatsz! Cékla, répa, retek - minden jöhet! Ha például uborkát spirálozol, eszméletlen szuper uborkasalátád lesz!
Uborkasaláta, ahogy eddig még nem etted
![]()
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Az uborkát és a répát spitálozd le vékony csíkokra. Ha nincs spirálozód, szeleteld csíkokra!
![]()
2. Sózd be az uborkacsíkokat, hagyd 15-20 percig állni.
3. Míg áll a besózott uborka, készítsd el a salátalét: keverd össze az ecetet, a lime levét, a mézet, a szezám olajat, a szezám magot, illetve a paprika pelyhet.
4. Öblítsd le az uborkacsíkokat, majd terítsd el egy tiszta konyharuhán, hogy minél jobban eltűnjön róla a nedvesség. Az így előkészített uborkaspagettihez adj 2-3 evőkanál dresszinget, jól keverd össze.
5. Hűtőben hagyd legalább fél órát állni, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor mehet rá plusz szezámmag, finomra vágott mogyoróhagyma és friss korianderzöld.
![]()
Ez az uborkasaláta csúcs! Fantasztikus ízek, imádni fogod!
