Létrehozva: 2016.04.26.

Se liszt, se cukor: ezt a mákos sütit imádni fogod!

Finom, gyorsan elkészül, és még egészséges is! Ebbõl a nagyszerû mákos sütibõl lelkiismeret-furdalás nélkül annyit ehetsz, amennyit bírsz!

Kevés olyan sütemény ismert, ami egyszerre finom és egészséges is, a mákos finomságok többsége azonban kivételt képez. A mák nemcsak remek cukrászati alapanyag, de fantasztikus hatással van a szervezetedre! Gyorsan és kíméletesen szabadít meg a salakanyagoktól, védi a csontokat és nyugtatja az idegeket.

A mákot érdemes akár kúraszerűen is fogyasztanod!

Ez a mákos süti nem tartalmaz se lisztet, se cukrot és borzasztó gyorsan elkészül. A benne lévő almától pedig sokáig friss marad!

Habkönnyű mákos süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg szemes mák
  • 4 tojás
  • 5 kanál méz, vagy édesítőszer
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3  alma
  • 1,5 dl víz
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • pici só
  • Így készítsd:

  • Válaszd szét a tojásokat és a fehérjét verd habbá.
  • Reszeld le az almákat és az összes hozzávalóval együtt dolgozd össze.
  • Óvatosan keverd hozzá a tojáshabot.
  • Sütőpapírral bélelt sütőben, vagy muffin formákba adagolva 180 C-fokon 30-40 perc alatt süsd készre.
  • Tippek:

  • A meggy és a mák jól harmonizál egymással. Tedd még ellenállhatatlanabbá a sütidet! Keverj a tésztába a savanykás gyümölcsből.
  • Durvára darált dióval tovább fokozhatod az élményt!
  •  

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek