Íme, az örök kedvenc, mely talán sose megy ki a divatból! Ha még nem készítetted, itt az alkalom! Röpke fél óra alatt te is lazán összedobhatod ezt a könnyû finomságot.
A legkönnyebb sütemények általában piskóta tésztából készülnek, szerencsére könnyen összedobhatod a lényegesen kevesebb szénhidrátot tartalmazó változatot is. Süsd vékonyra a lapot, kend meg lekvárral és tekerd fel. Mindenki imádja!
![]()
Diétás Piskótatekercs
Knap Daniella receptje
Piskóta:
Töltelék:
Update1 sárgabaracklekvár
Díszítés:
Porrá darált Update1 Zero calories
![]()
Elkészítés:
1. A piskótához forgasd össze a liszteket és a sütőport. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből az édesítővel verj kemény habot, egyesével add hozzá a tojások sárgáját és kis részletekben szitáld hozzá a lisztet. Mindvégig óvatosan keverd.
2. A tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe (ideális méret: 35 cm X 26 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben süsd világosra. A kész piskótát nedves konyharuhával takard le, hagyd így hűlni. Ha már csak langyos, borítsd a tepsiből egy tiszta felületre a piskótát, a papírt húzd le és így az alját kend meg a felmelegített Update baracklekvárral.
3. Jöhet a másik konyharuha, most egy száraz! Segítségével határozott mozdulatokkal, gyorsan tekerd fel a piskótát. Hagyd a sütit a konyharuhába bugyolálva pihenni. Fogyasztás előtt hintsd meg porrá darált Update1 Zeroval. Szeleteld és már ehetitek is!
![]()
Tippek:
- Fontos, hogy a tésztába piskótatekercs készítésénél ne az eritrit alapú Update1 Zerot használd, hanem Nyírédest. Az eritrit alapú édesítőszer kiszáríthatja a tésztát, ami így törni fog és nem lehet szépen feltekerni
- Minél nagyobb tojást használsz, annál jobb lesz a végeredmény!
- A lisztkeverék szitálása fontos, mert ettől lesz könnyed a piskóta!
- Kivételesen légkeverés NÉLKÜL süss, hogy ne száradjon túl a piskótalapod! Ha túlszárad, törékeny lesz és nem tudod feltekerni.
- A piskótatekercs úgy finom, ha bőven van benne bőven lekvár! Mégis tarts mértéket, mert ha túl sokat teszel bele, nehéz vele bánni.
