RETRO RÁDIÓ

Semmi cukor: ez a piskótatekercs minden diétázó álma!

Semmi cukor: ez a piskótatekercs minden diétázó álma!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 23. 16:45

Íme, az örök kedvenc, mely talán sose megy ki a divatból! Ha még nem készítetted, itt az alkalom! Röpke fél óra alatt te is lazán összedobhatod ezt a könnyû finomságot.

A legkönnyebb sütemények általában piskóta tésztából készülnek, szerencsére könnyen összedobhatod a lényegesen kevesebb szénhidrátot tartalmazó változatot is. Süsd vékonyra a lapot, kend meg lekvárral és tekerd fel. Mindenki imádja!

Diétás Piskótatekercs

Knap Daniella receptje


Piskóta:

  • 30 g zabpehelyliszt
  • 50 g Update1 Master mix
  • 6 db tojás
  • 40 g Update1 Nyírédes
  • 1 mk sütőpor

  • Töltelék:
    Update1 sárgabaracklekvár

    Díszítés:
    Porrá darált Update1 Zero calories



    Elkészítés:
    1. A piskótához forgasd össze a liszteket és a sütőport. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből az édesítővel verj kemény habot, egyesével add hozzá a tojások sárgáját és kis részletekben szitáld hozzá a lisztet. Mindvégig óvatosan keverd.

    2. A tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe (ideális méret: 35 cm X 26 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben süsd világosra. A kész piskótát nedves konyharuhával takard le, hagyd így hűlni. Ha már csak langyos, borítsd a tepsiből egy tiszta felületre a piskótát, a papírt húzd le és így az alját kend meg a felmelegített Update baracklekvárral.

    3. Jöhet a másik konyharuha, most egy száraz! Segítségével határozott mozdulatokkal, gyorsan tekerd fel a piskótát. Hagyd a sütit a konyharuhába bugyolálva pihenni. Fogyasztás előtt hintsd meg porrá darált Update1 Zeroval. Szeleteld és már ehetitek is!


    Tippek:
    - Fontos, hogy a tésztába piskótatekercs készítésénél ne az eritrit alapú Update1 Zerot használd, hanem Nyírédest. Az eritrit alapú édesítőszer kiszáríthatja a tésztát, ami így törni fog és nem lehet szépen feltekerni
    - Minél nagyobb tojást használsz, annál jobb lesz a végeredmény!
    - A lisztkeverék szitálása fontos, mert ettől lesz könnyed a piskóta!

    - Kivételesen légkeverés NÉLKÜL süss, hogy ne száradjon túl a piskótalapod! Ha túlszárad, törékeny lesz és nem tudod feltekerni.
    - A piskótatekercs úgy finom, ha bőven van benne bőven lekvár! Mégis tarts mértéket, mert ha túl sokat teszel bele, nehéz vele bánni.
     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.