RETRO RÁDIÓ

Mennyei epres muffin: álomsüti a tavaszi diétához!

Mennyei epres muffin: álomsüti a tavaszi diétához!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 12. 13:00

Már kapható a spanyol és a görög eper, de hamarosan érik a magyar is. Melegítsünk be a szezonra ezzel az epertakarékos muffinnal! Szuper ötlet a hétvégére, nagyon finom! De legjobb benne az, hogy nem hizlal!

Nincs az epernél finomabb és egészségesebb gyümölcs! Még ha édesnek is érzed, akkor sem hizlal. Mangántartalma ugyanis felpörgeti a zsírbontásért felelős enzimek termelődését,minél többet eszel belőle, annál karcsúbb leszel. Tökéletes választás diétához! Nemsokára megfizethető áron lehet kapni. Mi már készülünk a szezonra, ez a diétás recept most a nagy kedvenc! Mert a gyümölcsös desszerteknél nincs finomabb! Ráadásul ebben a sütiben alig van szénhidrát, garantáltan vigyáz az alakodra!

 

Epres töltött muffin

Knap Daniella receptje

Tészta:

  • 40 g zabpehelyliszt
  • 40 g Update1 Master mix
  • 30 g Updat1 Zero calories porrá darálva
  • 75 g lágy vaj
  • 50 g tej
  • 2 db tojás
  • 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1/3 citrom reszelt héja
  • 5 g sütőpor

  • Töltelék:
    2-3 ek. Update1 eperdzsem

    Díszítés:
    250 g habtejszín (cukrozatlan!)
    ½ kupaknyi Update1 Lovely Sweet
    2 tk. cukor nélkül készült eperdzsem (pl. Update)
    kevés természetazonos ételszínezék
    néhány szem eper


    Így készítsd:
    1. A muffin tésztához keverd ki a lágy vajat a porrá darált édesítőszerrel, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével. Egyesével keverd bele a tojásokat, illetve 3-4 részletben az előre bekevert liszteket és a sütőport, majd végül két részletben a tejet is. Habverővel vagy robotgéppel keverj homogén tésztát.

    2. A muffinpapírokba ¾ magasságig kanalazz a híg tésztából, így tedd formába. Muffinjaidat 200 fokra előmelegített sütőben a 15-20 perc alatt süsd készre.

    3. Amikor a kész muffinok kihűltek, kalapjukat vágd le, középen alakíts ki egy kis mélyedést- ebbe kanalazz kevés eperlekvárt, az öblösödést kis darab tésztával zárd le.


    4. A habdíszítéshez kevés édesítővel verd fel a tejszínt, ha már elég kemény a hab, keverj el benne egy 1 ek. pürésített Update1 eperdzsemet és egy pötty természetazonos ételszínezéket.
    Nyomózsákkal nyomj a muffinokra csinos kupacokat a habból, ennek a tetejét eperszelettel díszítsd.

    Tippek:
    Fontos, hogy a tésztához vajat és NE margarint használj!

    A sütőport ne adagold túl, mert akkor deformáltak lesznek a muffinok.

    A muffinok kalapját azért kell levágni, mert az így kialakuló vízszintes felületen szépen megül a hab, nem csúszik le.

    A sütési idő készülékfüggő, figyelj, nehogy fölülről megégjen a tészta!

    A habot igazi tejszínből készítsd!

    Habfixálót ne használj, mert cukrozottak.

    A felvert habba a dzsemet és a színezéket már ne géppel, hanem mindig óvatosan, kézi habverővel forgasd bele.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.