RETRO RÁDIÓ

Mégsem mindenható a legnépszerűbb konyhai eszköz?

Mégsem mindenható a legnépszerűbb konyhai eszköz?
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 12. 11:40

Az öntöttvas serpenyõ remek dolog: jól forrósodik és tartja a hõt, ideális edény gyors vacsorákhoz. Néhány ételt mégsem tanácsos készíteni benne, mutatjuk, mik ezek.

Paradicsomszósz

A savas ételek, amilyen például a paradicsom, oldhatják a serpenyő anyagát: ettől egyrészt az edény is károsodik, másrészt pedig az ételnek is fémes íze lesz. Ráadásul nem is egészséges, ha a fém az ételbe oldódik.

Borral készült húsételek

A paradicsomhoz hasonlóan a bor savtartalma is oldhatja a vasat, így a borral főtt húshoz is jobb inkább rozsdamentes serpenyőt használni.

Desszertek

A tészták finoman ropogósra sülnek az öntöttvas serpenyőben – ám ennek a módszernek megvannak a hátrányai is. A tészta hajlamos átvenni mindennek az ízét, ami korábban sült ugyanabban az edényben. Ez a hatás akkor is érezhető, ha gondosan mosogattál. De ki szeretne fokhagymás vagy curry-ízű süteményt?

Omlett és rántotta

Az öntöttvas serpenyők felülete sosem tökéletesen sima, így a tojásos ételek könnyen rátapadnak. Ettől az étel is csúnya lesz, te pedig súrolhatod a serpenyőt, ami sérülni fog a kíméletlen bánásmódtól. A tojásételeket jobb inkább teflonserpenyőben sütni.

Halételek

A könnyen széteső halfilé darabkái a tojáshoz hasonlóan hozzátapadnak a serpenyőhöz. A lazac és a tonhal-steak kibírja a vasserpenyős sütést, de a tilápiát, a tőkehalat és a lepényhalat jobb, ha teflonban sütőd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.