Isteni finom a ez a leves, a receptjét neked is ismerned kell. Paradicsomleves egy kicsit másképp. Felejtsd el a hagyományost, és a vele járó betűtésztát. Egy kicsit ideje megújulni, és friss, zamatos ízvilágnak teret adni. Jó, ha nyitott vagy: kóstolod meg most a sültparadicsom-krémelvest.
Paradicsomleves, ahogy te sem ismered/ Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu
Paradicsomleves, ahogy még nem ismered
Hozzávalók:
1 kg paradicsom
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
1 db nagy fej vöröshagyma
1 ek vaj
1 ek sűrített paradicsom
2 ek balzsamecet
0,5 l húslevesalaplé
1 marék friss bazsalikom
1 dl tejszín
parmezán a tetejére
Így készítsd el:
Vágd félbe a paradicsomokat, belsejüket felfelé tedd be a sütőpapírral bélelt tepsibe és tegyél közéjük néhány gerezd fokhagymát.
Locsold meg őket egy kis olívaolajjal, sózd, borsozd, majd fordítsd meg a paradicsomokat (így a belsejük kerül lefelé) . 200 C fokra előmelegített sütőben 30 percig süsd meg őket.
Hámozd meg a vöröshagymát, és vágd fel karikákra. Fazékban olvaszd meg a vajat, Add hozzá a vöröshagyma karikákat, dinszteled meg, majd mehet bele sűrített paradicsom, a balzsamecet, a sült paradicsomok a fokhagymával. Ezeket nyomd szét egy kicsit fakanállal. Jól keverd meg, majd öntsd rá az alaplevet, és várd meg, amíg felforr. Botmixerrel pépesítsd az egészet.
Szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és add hozzá a tejszínt. Várd meg, amíg kisebb lángon rottyan, és újra turmixold össze. Így biztosan krémes állaga lesz a levesnek.
Tálald parmezánnal megszórva a sültparadicsom- krémlevest.