Létrehozva: 2022.07.13.
Módosítva: 2022.07.14.

Szuperholddal érkezik a telihold, durva, de így hat rád

A telihold vagy más néven holdtölte jelensége nagyon régóta foglalkoztatja az emberiséget, a legősibb kultúrák is tanulmányozták a Hold változását.

A telihold jelensége csillagászati szempontból vagy asztrológiai megfogalmazásban azt jelenti, hogy a Nap szemben áll a Holddal, a Föld pedig közöttük helyezkedik el így nem takarja el a Holdat. A Nap teljes egészében megvilágítja a Hold látható felszínét és kirajzolódik a teljes fénykör. A tudósok régóta figyelik, hogy a holdtölte milyen hatással van az emberi test működésére. Köztudott, hogy akadnak emberek, akik kifejezetten érzékenyen reagálnak erre a változásra, ilyenkor szokatlanul aktívak, érzelmileg labilisak lehetnek. Főként a Rák jegyűek érzik a legjobban a telihold hatását, de a többi vizes jegy is érzékenyebb reagál erre az égi jelenségre. Most megmutatjuk, hogy milyen pozitív és negatív tulajdonságokat erősíthet fel a Nap és a Hold szembenállása a 12 csillagjegy szülötteinél.

Fotó: pixabay.com


 

Kos: (március 21. - április 20.)

A Kos csillagjegyűek nagyon határozott és független személyiségek, akik szívesen birkóznak meg a legkülönbözőbb kihívásokkal is. Holdtöltekor még magabiztosabbnak és tettre készebbnek érezhetik magukat, azonban vigyázniuk kell, nehogy erőszakossá váljon a magatartásuk, vagy a túlzott tenniakarásuk kapkodássá fajuljon.

Bika: (április 21. - május 20.)

A Bika emberek mindig két lábbal állnak a földön, és pont ez a tökéletes biztonságérzet bomlik meg teliholdkor. Elképzelhető, hogy ilyenkor a legjobbat szeretné mindenből, és túlzott költekezésbe kezd, vagy olyan irreális célokon gondolkozik, amelyeket máskor biztosan elvetett volna.

Ikrek: (május 21. - június 21.)

Kifejezetten sokoldalú és figyelmes ez a csillagjegy és az ezzel járó pozitív tulajdonságok holdtöltekor még jobban felerősödnek benne. Sokkal elevenebbek és tevékenyebbek ezeken a napokon, így érdeklődési körük is kitágul. Ezzel együtt azonban növekszik a szétszórtságuk, fokozott elevenségük pedig hamar kimerítheti energiatartalékaikat.

Rák: (június 22. – július 22.)

Az egyik legérzékenyebb csillagjegy, ezért a Rák-szülötteket viseli meg talán a legjobban ez az égi jelenség. Egyébként is hajlamosak arra, hogy észérvek helyett a belső megérzéseik alapján döntsenek, de holdtöltekor annyira elhatalmasodhatnak a negatív érzelmek rajtuk, hogy teljesen elveszíthetik a racionális ítélőképességüket. 

Oroszlán: (július 23. - augusztus 23.)

Szerencsére az Oroszlán szülött szinte örök optimista, ritkán hatalmasodnak el fölötte a negatív érzelmek. Még holdtöltekor is megőrzik az önbizalmukat és bátran kezdeményeznek. Ám nem árt számolni a következményekkel, mert céljaik érdekében hajlamosak ilyenkor másokon is átlépni, kiváltva ezzel sokak ellenszenvét.

Szűz: (augusztus 24.- szeptember 23.)

A Szűz maximalizmusa az erőssége és egyben a gyengesége is. Nagy erénye a pontosság és a szorgalom, de ez érzéketlenséggel párosulva eléggé taszítóan hat a környezetében lévőkre. Ez még kritikusabbá teheti még önmagával szemben is, és az önbizalomhiány a magánnyal párosulva depresszióhoz vezethet ezekben a napokban.

Mérleg: (szeptember 24. - október 23.)

Mivel alapvetően egy önmagával tökéletes harmóniában élő jegyről van szó, ezért nehéz elképzelni, hogy a telihold mi rosszat tudna okozni a Mérlegeknél. Azonban a bizonytalanság felerősödése megtörheti ezt a törékeny egyensúlyt, és elnyomhatják törekvéseit, vagy csúnyán visszaélhetnek kedvességével, önfeláldozásával.

Skorpió: (október 24. - november 22.)

A Skorpiók nagyon érzelemdús személyiségek, akikben ugyanakkor erős harciasság lakozik. A telihold pont ezt az erős páncélt törheti át, melynek hatására olyan múltbéli dolgokon kezdenek el rágódni, ami érzelmileg szinte maga alá temeti őket. Ez a tehetetlenség szeszélyessé teheti, talán még a bosszúvágy is elhatalmasodhat rajtuk.

Nyilas: (november 23. - december 21.)

A Nyilas semmit sem vesz túl komolyan - főleg az érzéseket, azonban a telihold egyszerre kihozza a komoly oldalát. Tréfálkozás helyett őszinte és mély beszélgetésekre törekszik partnerével, ám nagyon figyelnie kell arra, hogy a stílusa ne legyen sem okoskodó, sem pedig kioktató.

Bak: (december 22. - január 20.)

A Bak csillagjegyben születettek nem szeretik kiadni az érzéseiket, ami miatt mások esetleg ridegnek tarthatják őket. Holdtöltekor ez a gát feloldódik, sokkal több érzelmet nyilvánítanak ki, mint szoktak. Ez másoknak kifejezetten imponál, de a Bakoknál ez bizonytalanság érzetet szül, és később jobban bezárkózhatnak a megszokottnál.

Vízöntő: (január 22. - február 19.)

A Vízöntők mindig is különcöknek számítottak, nyitottságuk, szociális érzékenységük és különleges gondolkodásmódjuk miatt. Ám a telihold hatására az eddig pozitívan működő tulajdonságok annyira felerősödhetnek, hogy irracionális viselkedést, megfontolatlan cselekvést válthat ki a jegy szülötteiből.

Halak: (február 20. - március 20.)

A kiváló adottságokkal rendelkező Halak emberek rendkívül kreatívak a munkájukban, szeretteikkel szemben pedig figyelmesek és gyengédek. Mivel vizes jegy, szintén érzékenyen érinti őket a Hold állása. Sajnos könnyen magukba fordulnak, eluralkodhatnak a negatív gondolatok a fejükben, és nehezen törnek ki ebből a hangulatból. 

origo.hu

Döbbenetes dolgok derültek ki az agresszív-őrjöngő Magyar Péter mentális állapotáról

ripost.hu

"Egyre nehezebb" – Mellékhatásokkal küzd Katalin hercegné, sokat fogyott és hullik a haja

metropol.hu

Jöhet a nyugdíj, Dárdai Pál azonnal elhagyja Berlint

hirtv.hu

A Facebookon üzent a verőcei hajóbalesetben elhunyt nő édesanyja

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

mandiner.hu

Lesújtó jövőkép érkezett Lengyelországból: Donald Tusk miatt nehéz helyzetbe kerülhet Magyarország

ripost.hu

Csúcson és a mélyben, Szoboszlai Dominik eltűnt a végére Liverpoolban

mindmegette.hu

Nincs kedved órákig sikálni a sütőrácsot? Dobd a fűbe egy éjszakára!

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

Most jött: újabb vízi baleset történt, többen meghaltak és eltűntek

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy élete most felfordul

EZO

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

EZO

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

EZO

Megsúgták az égiek: Ez a 4 csillagjegy törődik a legtöbbet a szerelmével

EZO

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

EZO

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

EZO

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!