Létrehozva: 2021.12.11.

Komoly vátozást ígérnek a csillagok decemberben, így hatnak rád!

Az idei december bővelkedik komoly változásokat hozó csillagállásokban. Vajon mit mond az asztrológia, mire számíthatunk ezek nyomán?

Az asztrológia szakértői szerint az idei december nem fogja finoman zárni az évet. A havi csillagállások épp elég drámáról és változásról gondoskodnak, ugyanakkor megnyitják az utat a kellemesebb jövő felé. Lássuk, mit ígér az asztrológia az év végi időszakra!

Vajon mit mond az asztrológia tudománya a decemberi csillagállásokról?
Fotó: pixabay.com

Már a hónap legelején túljutottunk a Neptunusz hátrálásának végén és a Nyilas jegyében járó újholdon, ami ezúttal holdfogyatkozással is párosult. A kalandokat kedvelő Nyilas jegye mindenkit ünnepi hangulatba hoz december első heteiben. A téli napforduló környékén pedig az Ikrek jegyében járó telihold gondoskodik az extra érzelmekről. Ha pedig ez nem volna elég intenzív, akkor a Vénusz is hátráló mozgásba kezd. December 21-én viszont a Nap belép a praktikus és nyugodt Bak jegyébe. De lássuk részletesen is, mi minden várható ebben a hónapban.

Vége a hátrálásnak

A hónap legelső napján befejezte a hátráló mozgást a Neptunusz, amelyet az álmok és illúziók bolygójának is tartanak. Amíg hátrált, rádöbbenhettünk az illúziók alatt rejtőző igazságra, most pedig aktívan dolgozhatunk azon, hogy a megérzéseinknek a gyakorlatban is hasznát vehessük. December 19-én a gyógyító hatású Chiron kisbolygó is befejezi a hátrálást, amely abban segített, hogy meggyógyítsuk a lelki sebeinket. Most, hogy előre indul, a múlt sebeit a jövő jobbá tételére használjuk majd.

A Nap a Nyilasban

December első három hetében a Nyilas jegyében jár a Nap. Ettől mindenki kicsit optimistább lesz, még akkor is, ha a napfordulóig egyre rövidebbek a nappalok. A Merkúr bolygó segít az önkifejezésben, és abban, hogy új perspektívát keressünk. A december 4.-én lezajlott napfogyatkozás hozott ugyan hirtelen, érzelmes pillanatokat, de éles váltásoknak is tanúi lehetünk a gondolkodásunkban. A napfogyatkozást követő időszakban rádöbbenhetünk, mennyit fejlődtünk az utóbbi években.

A bolygók állása segíti, hogy átértékeljük az eddigi hagyományainkat
Fotó: Pixabay.com

Az asztrológia energiaváltásokat jósol

December 13-án a szenvedélyes Mars és a Merkúr is a Nyilas jegyében jár, ami a spontán és kalandvágyó részünket segíti felszínre. A Merkúr azonban nagyon rövid idő alatt áttér a Bak jegyébe, ami gyakorlatiassá és praktikussá tesz minket. Ez az időszak remek a tervezésre és arra, hogy átgondoljuk a karácsonyi költségvetésünket.

Az év utolsó teliholdja

December 18-án láthatjuk az év utolsó teliholdját, amely az Ikrek jegyében ragyog majd. Az asztrológia szerint ez a csillagállás elősegíti, hogy őszintén beszéljünk az érzelmeinkről. Elvarrhatunk néhány szálat és megszabadulhatunk azoktól az érzelmi terhektől, amelyek már nem szolgálnak minket.

Az asztrológia a Vénusz hátrálására figyelmeztet

Amikor már azt hittük, hogy tényleg minden bolygó befejezi a hátrálást, a Vénusz december 19-én megindul hátrafelé, és felkavarja a szerelmi életünket. Nem lesz könnyű, de azt is segít átértékelni, mi az, ami számít nekünk. Ebben az időszakban érdemes vigyázni a költekezéssel és a külsőnk gyökeres megváltoztatásával.

A Bakban járó Nap stabilabb, gyakorlatiasabb gondolatokat hoz majd
Fotó: Pixabay,.com

Érkezik a Bak időszaka és a napforduló

December 21-én nemcsak a téli napforduló érkezik el, hanem a Nap is a Bak jegyébe lép. Ez egy praktikusabb, realistább időszak, ilyenkor érdemes foglalkozni a hosszútávú terveinkkel és az újévi elhatározásainkkal, hogy felkészülten nézhessünk az új év elé.

A Szaturnusz-Uránusz kvadrát az asztrológia szerint új kezdetet nyit

December 24-én kvadrátban áll a Szaturnusz, a korlátok, a szabályok bolygója és a lázadó, hirtelen változásokat hozó Uránusz. Itt az idő, hogy megkérdőjelezzük az eddigi hagyományokat, és újakat építsünk. Ez különösen kollektív szinten lesz érzékelhető, de a személyes terünkben is átértékelhetünk egy-két dolgot. Ez a bolygóállás az asztrológia szerint egy fejezet vége és egy újnak a kezdete lehet, különösen, ha tudatosan is törekszünk rá, hogy új fejezetet nyissunk.

Álmodjunk nagyot a Jupiterrel!

December 28-án a szerencsét hozó Jupiter saját jegyébe, a Halakba lép. Ez az asztrológia szerint a nagy álmok, a művészi ihlet és az idealizmus ideje.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lambo-ajtós Suzukit állítottak meg a rendőrök, de az igazi meglepetés bent várta őket - videó

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

mandiner.hu

Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

magyarnemzet.hu

Migránspárti genderaktivistát indítottak Magyar Péterék a VII. kerületben, majd kihátráltak mögüle

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

EZO

Akiknek végtelen a türelme: ez a négy csillagjegy sosem jön ki a sodrából

EZO

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

EZO

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

EZO

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

EZO

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

EZO

Ez a 4 csillagjegy mindent túlgondol. Te köztük vagy?