Létrehozva: 2021.11.30.

Hátrafelé indul a Vénusz, és ez még a retrográd Merkúrnál is durvább lesz!

Másfél évente egyszer eljön a retrográd Vénusz időszaka. Hogy mit jelent mindez? Általában azt, hogy a kapcsolatok és a pénzügyek a fejük tetejére állnak. Megmutatjuk, neked mit hoz a következő ilyen időszak!

Ha a Vénusz bolygó hátrafelé indul, annak mindig nagy hatása van az emberi kapcsolatokra és a pénzügyeinkre. Ilyenkor szoktuk alapjaiban átgondolni azt, hogy hogyan kötődünk másokhoz és a pénzhez. A retrográd Vénusz időszaka általában 18 havonta érkezik el, most pedig a Vénusz 40 napig hátrál majd a Bak jegyében, 2021. december 19. és 2022. január 29. között. A retrográd Vénusz előzetes hatásait viszont már november közepétől érezhetjük egyre erőteljesebben, az utóhatásai pedig csak március 1-én csengenek le. Vagyis asztrológiai értelemben nem könnyű utazás áll előttünk.

A retrográd Vénusz időszaka nagyjából 40 napon át tart majd
Fotó: Pixabay.com

De mit is jelent pontosan a retrográd Vénusz?

A Vénusz a szerelem és a szépség bolygója, amely többek közt a szenvedélyeket, a kapcsolatokat, az élet élvezeteit, a művészetet és a pénzt irányítja. Meghatározza, hogyan éljük meg a társas kapcsolatainkat, mennyire vagyunk vonzóak mások számára, és milyen kapcsolatokat alakítunk ki. De arra is befolyással van, hogyan inspirálódunk, és mennyire tudunk bevonódni az olyan tevékenységekbe, amelyek feltöltenek bennünket. Ebből pedig már látszik, hogy komoly érzelmi kihívásoknak nézünk majd elébe.

A retrográd Vénusz időszakában a Vénusz kissé lelassul a Föld forgásához képest, így erőteljesebben érezteti a hatását. Néha kifejezetten úgy érezzük ebben az időszakban, hogy felgyorsult az életünk. Sokak szerint, ha a Vénusz elindul hátrafelé, még durvább kalamajkát okoz, mint a retrográd Merkúr.

Ebben az időszakban nagyobb hajlamod lesz a felelőtlen költekezésre

Mire számíthatsz a retrográd Vénusz idején?

Tekintve, hogy a Vénusz a kapcsolatokat, a pénzt, a társas életünket és az önbizalmunkat irányítja, a retrográd Vénusz időszaka kiváló arra, hogy át- és újraértékeljük mindazt, amit ezeken a területen értéknek gondolunk. Új gondolatok bukkanhatnak fel, és új kapcsolatba kerülhetünk egymással és a pénzzel.

A felesleges költekezésnek is jellemző időszaka a Vénusz hátrálásának ideje. A kapcsolatokban sokszor a retrográd Vénusz idején jön el a szakítás, különösen, ha egyébként is voltak már köztetek mély konfliktusok. A jó kapcsolatok viszont ilyenkor még jobban működnek.

A Vénusz hátráló mozgások most a Bak jegyében folyik – erről a csillagjegyről pedig tudjuk, hogy a munka és a pénz fontos számára, viszont rendkívül szorgalmas, egyenes és becsületes. Ez az időszak mindenkit kikényszerít a komfortzónájából, de különösen mélyen érinti a Vénusz bolygó által uralt jegyeket, a Bikát és a Mérleget. A Kosok, Rákok és Bakok is erőteljesen fogják érezni a hatását, és közülük többen is újszerű megoldásokat keresnek majd a meglevő problémáikra. Így akár a javukra is válhat ez a kissé zűrzavaros időszak.

Összpontosíts magadra!

A retrográd Vénusz időszakában újra kell gondolnunk magunkhoz, és a saját testünkhöz fűződő kapcsolatunkat. Iktass be ebben rendszeresen egy forró fürdőt, egy arcpakolást, egy jógaórát, vagy egy kicsivel több alvást. a hajtás helyett inkább pihenj, és kapcsolódj ki, sőt, néha akár még egy kis süti is belefér.

Itt az ideje, hogy átgondold és helyreállítsd a kapcsolataidat
Fotó: Pixabay.com

Bízz az intuíciódban!

Ideje végre szembenézni a múlttal, és lezárni a vitákat. Akár régi ismerősökkel is fel tudod venni a kapcsolatot, sőt, a rég késő béküléseknek is itt az ideje. Ha a megérzéseid ezt mondják, akkor hallgass rájuk. De akkor se hagyd figyelmen kívül a hangjukat, ha úgy érzed, egy-egy helyzetben valami nem oké.

Figyelj a pénztárcádra!

Bár az ünnepek előtt mindenki hajlamos kicsivel többet költeni, most érdemes odafigyelni a pénztárcádra, hiszen a retrográd Vénusz idején mindenki hajlamos többet költeni a kelleténél. A blokkokat is őrizd meg, arra az esetre, ha esetleg később meggondolnád magad.

A Vénusz a hajért is felelős, most légy óvatos a hajvágással!
Fotó: Pixabay.com

Légy kedves!

Ebben az időszakban mindenki kevésbé magabiztos, mint máskor. Jól jön, ha magadhoz és másokhoz egyaránt kedvesebb vagy a szokásosnál, ha szeretettel és türelemmel viszonyulsz mindenkihez.

Retrográd Vénusz idején légy óvatos a hajvágással!

Mivel a Vénusz a haj bolygója is, ilyenkor frizura-ügyben is furcsaságok történhetnek. Épp ezért légy óvatos a fodrásznál, ne ilyenkor akard megvalósítani az extrém frizuraötleteidet!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

hirtv.hu

Gulyás Gergely: Épeszű ember nem tárja a nyilvánosság elé a feleségével folytatott beszélgetést

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

travelo.hu

Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Sorsfordító lesz a tavasz, ezekre a csillagjegyekre nagy lehetőség vár

EZO

4 csillagjegy, aki áprilisban nagy változásokat él át a szerelemben és a karrierben egyaránt

EZO

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

EZO

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

EZO

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

EZO

Ezt a 3 csillagjegyet áprilisban megjutalmazzák az égiek

EZO

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

EZO

Szeretnél tudatosan álmodni? Nem mese! Megtanítunk rá!