1 éve

Versengő csillagjegyek: ez a négy jegy, ha kell, ha nem, megpróbál beelőzni

A versengő csillagjegyek számára csak akkor érték a teljesítmény, ha azt mindenkit megelőzve érik el. Ez a négy jegy, ha kell, ha nem, mindenkivel versenybe száll, és nem válogat az eszközökben, hogy másokat maga mögé utasítson.

Vannak emberek, akik a munkában és a magánéletben is szeretnek versenyezni, és persze igyekeznek mindig győzni a versenyben. A teljesítmény csak úgy ér számukra valamit, ha elsőként szakítanak át minden célszalagot. Egyes állatövi jelek szülöttei különösen szeretnek minden pillanatban újabb győzelmet aratni – a versenyszellemet ugyanis nagyban befolyásolja az is, milyen jegyben születtünk. Persze a versengő csillagjegyek nincsenek könnyű helyzetben, hiszen nem lehet minden versenyt megnyerni. Amikor pedig veszítenek, sérül az egójuk, ezt pedig nem kis munka helyre tenni. De vajon mely csillagjegyek látnak versenyt a legegyszerűbb helyzetekben is?

 

Kos: a versengő csillagjegyek között is a legelső

Van, aki nem elégszik meg kevesebbel, mint a győzelem
Fotó: Pixabay.com

A tavaszponttal induló zodiákus első jegye a Mars uralma alatt álló Kos. A Mars bolygó pedig már önmagában is a harc és a versengés bolygója. Nem csoda, hogy ennek a lendületes tűz-jegynek a szülöttei a legártatlanabb, hétköznapi helyzetben is versenyt látnak. A versengő csillagjegyek között is az első helyen álló Kost nem az motiválja, hogy másokat legyőzzön, egyszerűen minden pillanatban bizonyítani akarja, hogy ő a legjobb valamiben. Ez épp elég jutalom neki, nem feltétlenül van szüksége rá, hogy a versenynek díja is legyen.

 

Bika: a státusz és az anyagi javak fontosak neki

A Bika jegyűeknek magától értetődő a királyi luxus
Fotó: Pixabay.com

A Bika természeténél fogva szereti a földi élvezeteket, gyakran kicsit kényelmesnek is tartják. Nem száll be minden versenybe, de ha a státuszról és az anyagi javakról van szó, akkor nem ismer kegyelmet. Makacs és erőszakos is tud lenni, ha beleáll egy versenyhelyzetbe. Szereti, ha mindenkinek a luxus és a jólét jut eszébe róla. Ebben sosem adja át az elsőséget, mindig igyekszik bebizonyítani, hogy anyagi téren senki nem érhet a nyomába. Ha pedig nem látja biztosítottnak az első helyét, akkor hajlamos kicsit többet mutatni magáról, mint amennyije van.

Mérleg: a legnépszerűbb akar lenni

A Mérleg jegyűek mindenkit képesek elbűvölni, így általában ők a népszerűségi versenyek győztesei. Nem is igazán hagyják, hogy más elbitorolja tőlük ezt a címet. Ilyenkor feléled bennük a versengő csillagjegyek minden erénye és képessége, és máris megmutatják a trónbitorlónak, hol a helye. Békeidőben viszont általában igyekeznek olyan kiegyensúlyozottnak és semlegesnek látszani, amilyenek csak lenni tudnak – épp azért, hogy minél több ember szeretetét tudhassák a magukénak. Csendes, kedves, mosolygós embereknek tűnnek, pedig, ha elhatározták, hogy elsők lesznek valamiben, akkor azt garantáltan el is érik. Csendes erejük általában győzelemhez segíti őket.

Az, hogy mekkora bennünk a versenyszellem, azon is múlik, milyen jegyben születtünk
Fotó: Pixabay.com

Skorpió: a versengő csillagjegyek sötét oldala

A Skorpió jegy szülöttei kedvesek is tudnak lenni, de nem véletlenül tartanak tőlük nagyon sokan. A versengő csillagjegyek sötét oldalának képviselői ők. Jegyük uralkodója az erőt és az újjászületést szabályozó Pluto, ennek hatására pedig folyamatosan igyekeznek egyre erősebbekké és hatalmasabbakká válni. A céljaikat nem eresztik, addig nem állnak meg, amíg el nem érik őket. Amikor küzdenek valamiért, akkor nem válogatnak az eszközökben, úgy érzik, a cél mindent szentesít.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!