ÚTISÚGÓ

Tovább akarsz élni? Ezt kell tenned!

Több tudományos kutatás igazolja, hogy a megfelelő mennyiségû pihenés, a természetben illetve a friss levegőn töltött idő számos egészségügyi előnyhöz juttatja az embert. Mi több, meghosszabbítja az életet. De hogyan?
címkék:

A nyaralás nemcsak kellemes, de hasznos is!

A tudósok szerint ugyanis közvetlen összefüggés van a természetben eltöltött pihenés és a hosszabb élet között.

Egy nemrég közzétett finn tanulmány - amely több, mint négy évtizeden át követte finn férfiak életét - kimutatta, hogy azok, akik egy-két kockázati tényező kizárásával megpróbáltak javítani életminőségükön, de évente három hétnél kevesebbet töltöttek pihenéssel, 37 százalékkal nagyobb eséllyel haltak meg 50 és 80 éves koruk között, mint azok, akik minimum három hetet vagy többet nyaraltak évente.

A tudósok arra is rámutattak, hogy a nyaralás még inkább jótékonyan hat egészségünkre, ha azt a természetben, a friss levegőn töltjük. A skót orvosok például szó szerint a természetet írják fel receptre a pácienseknek vérnyomás problémáikra, amelynek rendeződése csökkenti a szívinfarktus és a szélütés kockázatát, javítja az általános közérzetet. A receptre felírt természet egy átfogó kezelési stratégia része, és a recept szabadtéri időtöltéssel kapcsolatos ötletek is tartalmaz.

Még jóval azelőtt, hogy a hosszú vakációzás és friss levegő terápia tudományosan is elismert gyógymóddá vált volna, Európában és itthon is számos spa és wellness szálloda megteremtette vendégei számára a természetben eltöltött üdülés kedvező feltételeit. Wellness szállodákat itthon kedvező feltételekkel itt találsz. 

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?