ÉLETMÓDI

Utazz olcsón: Szállásfoglalási tippek kezdőknek!

Ha nincs annyi pénzed, hogy menő és drága helyen foglalj szállást, akkor se keseredj el. Néhány okos tippel, illetve hasznos weboldal segítségével megfizethető áron találhatsz szuper szálláshelyeket!
  • Szerző: Ripost

A nyárnak ugyan vége, de az utazási kedvünk mit sem csökkent, sőt! Sokan éppen az őszi-téli időszakra tervezik a nyaralást, kihasználva azt, hogy a világ egzotikus tájain akkor is szuper az időjárás, amikor Magyarországon éppen havazik. Na persze, a kellemes klímájú úti célok nincsenek közel, és a távolsággal mintha egyenes arányban nőne a szállásköltség is - legalábbis, ha a menő utazási irodák katalógusaira bízod magad.

De mielőtt éppen a magas szállásköltség miatt letennél egy szuper vakációról, elmondjuk, hogy sokkal olcsóbban is kijöhetsz, csak rá kell szánnod egy kis időt a szálláskeresésre! Ahhoz, hogy az esélyeidet növeld, érdemes igénybe venned olyan keresők segítségét, amelyek több hotelfoglalási oldal ajánlatait is megmutatják. Ezzel a módszerrel időt spórolhatsz meg, hiszen nem kell egyesével az összes általad ismert weboldalt felkeresned. Megteszi helyetted a szallasok.utazomajom.hu vagy a trivago.hu. Így ahelyett, hogy csak a booking.com ajánlatait látnád, a legtöbb elérhető szoba eléd tárul.

A legtöbb esetben fő szempont az ár, amelyet könnyen beállíthatsz hotelkereső oldalakon növekvő sorrendbe téve az ajánlatokat, így azonnal a legolcsóbb kerül felülre. Amint az árral megvagy, fókuszálhatsz a kényelemre. Lehetőséged van akár olyan határokat is szabni, hogy hány csillagos szállásokat listázzon ki neked a rendszer. Ebben az esetben tudnod kell, hogy a hotelek csillaggal való értékelése nem teljesen egyforma a világ minden táján.

Ez azt jelenti, hogy például egy 3 csillagos szállás Európában és Ázsiában más komfortszintet üt meg.

Emellett fontos pénzügyi faktor a reggeli és egyéb étkezési szolgáltatás, amit a Bed&Breakfast (BB) opció kiválasztásával kereshetsz meg.

A közös fürdőszobás szállások minden esetben olcsóbbak, leginkább a városok központjában találkozhatsz ilyen jellegű szobákkal. Ezek hostelekhez hasonlítanak a leginkább, azonban a szobák csak két fősek.

Vedd azt is figyelembe, hogy vannak városok, ahol drága a közlekedés, hosszadalmas vagy nehézkes az utazás, ott ügyelj a hotel elhelyezkedésére. Ha autót bérelsz esetleg, akkor ez nem lehet probléma. Ilyenkor nézz utána, hogy a szállás előtt vagy közelében van-e ingyenes parkoló, ezzel is elkerülve a nem várt kiadásokat. Mérlegelve ezeket a szempontokat már egy megfelelő komfortú, elérhető árú és jó elhelyezkedésű szállást foglalhatsz.

Sok esetben 4-5 csillagos szállások foglalhatóak 2 csillagos árán a város szélén!

Ezeket az opciókat is érdemes megfontolni, főleg, ha wellness részleg is tartozik a szállodához, és jó a tömegközlekedés, bérelt autóval közlekedsz.

A tapasztalatok alapján azonban nem minden esetben egyenesen arányos a hotelek ára és az azért kapott szolgáltatás minősége. Hogy ne érjen csalódás, keresd fel a www.tripadvisor.com oldalt. Itt utazók független véleményei szerepelnek, illetve fényképek mind szolgáltatói, mind utazói oldalról. Az értékelések alapján könnyen eldöntheted, hogy az általad kinézett szállás valóban az igényeidnek megfelelő-e és nem utolsó sorban hasznos információkat is felfedezhetsz a véleményekben, mint például hogyan közelíthető meg tömegközlekedéssel a hotel.

Persze a szálláskiadók felismerték a tripadvisorban rejlő lehetőségeket, ezért nem ritkán ők maguk regisztrálnak be, és írnak pozitív kommentet.

A kamu értékeléseket könnyen ki tudod szűrni!

Ha egy szállásnál nagyon sok egy-két értékeléssel rendelkező, filippínó vagy indiai komment van, légy óvatos!

 

És ezeket olvastad már?