ÉLETMÓDI

Ne hagyd ki idén Rómát! Azt is eláruljuk, miért

Róma, az örök város egyetlen utazónak sem maradhat le a bakancslistájáról. Hogy miért nem, arra most hoztunk hét okot.
címkék:
  • Szerző: Ripost

1. Történelem

Egy pár napos római kirándulás félévnyi történelemóra anyagával ér fel, hiszen megismerkedhetünk majd azokkal az épületekkel és művészekkel, akikről idáig csak a történelemkönyvekben olvashattunk.  

2. Építészet

Ha ránézünk Róma épületeire, az olyan, mintha áttanulmányoznánk több mint 2000 év építészeti innovációját, amit mára már az egész világ jól ismer. A rómaiak használták először például a boltíves formákat és ők építettek először vízvezetéket is.

3. Kultúra

Ha az igazi helyi kultúrával is megismerkednél és nem csak a turisztikai arcát szeretnéd megismerni a városnak, akkor a Trastevere városrészt mindenképp iktasd bele a programba, ahol a hangulatos utcácskákon barátságos éttermek és bárok sorakoznak.

4. Gasztronómia

Rómában járva ne pizzát együnk, hanem kóstoljuk meg a helyi specialitásokat, mint például az ízletes tésztákat, a spaghetti alla carbonarat és a bucatini all’amatricianat, vagy az articsókás ételeket. A vacsora után üljünk be egy enotecaba, azaz borszaküzletbe és ismerkedjünk kicsit a világhíres, de mégiscsak megfizethető olasz borokkal is.

5. Művészetek

Szobrok, festmények, szökőkutak, bárhova tekintünk a város utcáit járva, mindenhol remekműveket láthatunk. Róma központja olyan, mint egy szabadtéri múzeum; Bernini, Michelangelo vagy Salvi munkássága köszön vissza ránk séta közben.

6. Vatikán

Vatikán a világ legkisebb országa és a katolikus egyház központja, ahol megcsodálhatjuk a világ legnagyobb templomát, a Szent Péter bazilikát. A bazilika ingyenesen látogatható, viszont a Vatikáni Múzeumba már belépőjegyet kell váltanunk, amit érdemes előre, online intézni, hiszen szó szerint kilométeres sorok várakoznak előtte.

7. Gyalog is közlekedhetünk

Róma főbb nevezetességeit akár gyalog is bejárhatjuk, hiszen a látványosságok között nincsenek hatalmas távolságok. A Vatikán és a Colosseum körülbelül 4 km-re fekszik egymástól, a Trevi-kút, a Pantheon, a Piazza Navona és a Spanyol lépcső pedig pár perces sétára találhatóak egymástól.

  • Legolcsóbban Rómába jelenleg Ryanair légitársasággal utazhatunk nyáron. Június 7 -13 között egy hetet tölthetünk el az örök városban. Repülőjegyet kevesebb, mint 20.000 forintért foglalhatunk oda-vissza: http://bit.ly/2kOHEp8
  • Medencés szállás egy hétre két fő részére Róma mellett már 31.000 forintért foglalható: http://bit.ly/2kOHq0X
  • Aki központibb helyre vágyik, 56.000 forinttól talál szállást: http://bit.ly/2kOKoTn Legolcsóbban egy hetet a fentiek alapján 35.500 forintért tölthetünk el Rómában nyáron!

címkék: