ÉLETMÓDI

Ez történik a nő testével, ha rendszeresen hódol az öngyönyörnek

A női öngyönyör a mai napig tabutéma a szebbik nem tagjai között; pedig szakértők szerint azon túl, hogy karban tartja a libidót, rengeteg hasznos hatása van. Mutatjuk!
  • Szerző:

A női öngyönyör mindig is titokzatos volt a férfiak számára; hiszen érthető okok miatt kíváncsiak, mi történik, ha egyedül marad a nő a hálószobában. Ezzel szemben a nők nem szívesen beszélnek róla, sőt, egy felmérés szerint a többség fel is hagy vele, amint párja lesz. Pedig szakértők szerint érdemes rendszeresen hódolni az élvezet ezen fajtájának, még akkor is, ha van férfi a nő életében. Szexszakértők szerint kilenc oka is van, amiért jót tesz a rendszeresen gyakorolt női öngyönyör; mutatjuk a pikáns listát!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123Rf

1. Jobban beindul a nedvesedés

Szex közben kritikus pont, elég nedves-e a vagina; azok a nők, akik rendszeresen kényeztetik magukat, sokkal hamarabb nedvesednek akkor is, ha partnerrel élik át a gyönyört.

2. Mély és kielégítő az alvás

Azok a nők, akik lefekvés előtt hódolnak az öngyönyörnek, sokkal mélyebben és pihentetőbben alszanak; ugyanis az orgazmus miatt felszabaduló endorfin megszabadítja őket a stressztől és a feszültségtől. Nem csupán jobban alszanak, de hamarabb is álomba szenderülnek akció után.

3. Felpörgeti az immunrendszert

Egy német kutatás során férfiakat és nőket vizsgáltak, és kiderült, hogy orgazmus után sokkal magasabb az immunsejtek koncentrációja a vérben. És ez alól nem kivétel az a helyzet sem, ha valaki egyedül jut a csúcsra…

4. A legolcsóbb öröm

Erre kevesen gondolnak, de igaz: a maszturbálás a kikapcsolódás ingyenes és instant formája; csak akkor kerül pénzbe, ha képbe jön valamilyen pikáns szexjátékszer is.

5. Kezes bárány lesz a gyönyörből

Van, hogy túl lassan vagy túl gyorsan jut a csúcsra egy nő szex közben. Ezt nem muszáj a véletlenre bízni; tanulható, hogyan lehet szabályozni a gyönyört. Ennek pedig a legbiztosabb módja a rendszeres maszturbálás, hiszen közben a nő megtanulja a saját teste jelzéseit.

6. Felszínre kerülnek a titkos vágyak

Egyedül sokkal könnyebben kísérletezik egy nő, hiszen nincsenek tabuk és kínos kérdések, vajon a partner mit szól egy-egy kívánságukhoz. Sok nő a hálószobája magányában próbálja ki először az anális szexet, mások önkielégítés közben jönnek rá, hogy képesek hüvelyi orgazmusra.

7. Abszolút biztonságos örömforrás

Ha valaki gyakran váltogatja a szexpartnereit, jobban kiteszi magát a nemi betegségeknek, mint az, aki ehelyett inkább az öngyönyört választja. Sok nő azért is jut hamarabb a csúcsra egyedül, mert sem a teherbeeséstől, sem a betegségektől nem kell tartania közben, és így jobban át tudja adni magát az élvezeteknek.

8. Minél több van belőle, annál jobb

A rendszeres önkielégítés felér egy szex-tréninggel: minél többször csinálja egy nő, annál jobban megismeri a testét, és egyre könnyebben jut a csúcsra. Ez pedig nem jön rosszul, amikor partnerrel csinálja…

9. Önbizalmat ad

A rendszeres orgazmus beállítja a hormonszintet, sokkal jobban érzi magát a bőrében a nő. Még egy előnye van az önkényeztetésnek: azzal, hogy saját magának ad valamit, erősödik az önbizalma. Hiszen sok nő elfelejt önmagára is gondolni a hétköznapokban...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?