ÉLETMÓDI

Nagyon durva, mit művelt férjével a válófélben lévő feleség

A válás sokszor a legrosszabbat hozza ki a nőkből, de a férfiakból is. Nem is csoda, hiszen annak a két embernek, akik egykor egymás szeretetére és támogatására esküdtek, azzal kell szembe kell néznie azzal, hogy mindez elmúlt, viszont van helyette megcsalás vagy árulás. Válóperes ügyvédek mesélik el a legdurvább eseteiket.
címkék:

Egy ügyvéd például elmesélte, hogyan adott át egy gazdag cégtulajdonos kilenc cégéből ötöt a feleségének. Csak épp azt hallgatta el, hogy ez az öt cég komoly adótartozást halmozott fel, amit aztán az elvált feleségnek kellett kifizetnie. Egy másik gonosz férj pedig a kerti tó díjnyertes aranyhalait hanyagolta el annyira, hogy azok el is pusztultak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Válás 02

Fotó: Pixabay.com

Sok pár számára mellékes, meddig tart a per, akár évekig is képesek húzni az ügyet, csak felmutathassák a szimbolikus győzelmet. Egy ügyvédnek volt olyan válópere, ahol a felek gyakorlatilag minden apróságon képesek voltak a végsőkig huzakodni. Az utolsó egy értéktelen kerámiaszobor volt, aminek három tárgyalást is szenteltek. Amikor végre mindent aláírtak, a pernyertes férj végül odaajándékozta a szobrot az ügyvédnek.

Egy másik ügyvéd egy ennél is kicsinyesebb válásról mesél, ahol a feleség szó szerint még a kilincseket is elvitte a közös lakásból. Egy másik pedig eláztatta a lakást, amikor az exférj üzleti útra ment.

Válás 01

Fotó: Pixabay.com

Bár ezek extrém példák, a válás sokszor – ha nem is ennyire durván – olyan tulajdonságokat is kihozhat az emberekből, amelyeket jobb volna inkább nem szabadjára engedni. Már csak azért is, mert van jó válás, amikor az egykori házastársak képesek korrekten megegyezni. Ez már csak azért is fontos, mert bár elváltak, ha van közös gyerek, akkor mindenképp muszáj valamilyen kapcsolatban maradni. De az sem tilos, hogy egy fair válás után a felek, ha együtt élni már nem is tudnak, mégis barátokként, vagy legalábbis jó ismerősként folytassák az életüket. Épp ezért, ha szükséges, érdemes akár a válóper közben is szakember, például párterapeuta segítségét igénybe venni.

címkék:
És ezeket olvastad már?