ÉLETMÓDI

Kipakolnak az elvált férfiak: Utolsó csepp a pohárban, ezért lett vége

Döbbenetes, de a rossz házasság miatt sok esetben a férfiaknál telik be előbb a pohár. És ha egy férj adja be a válókeresetet, annak igen durva oka is lehet. Meredek sztorik következnek...
  • Szerző: jd

Bizonyított tény, hogy a nők több válást kezdeményeznek, mint a férfiak: kutatások szerint több, mint hetven százalékban a feleségeknek lesz elegük. De mi van a fennmaradó harminc százalékkal? A férfiak többnyire nem beszélik ki olyan részletességgel a válásukat, mint a nők – de egy internetes fórumon elmondták, mi csapta ki annyira a biztosítékot, hogy beadták a keresetet…

1. „Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a feleségem elvitte a kislányunkat egy randira a szeretőjével, és bemutatta őt a pasinak. Annyira felhúztam magam ezen, hogy nem is akartam helyrehozni a házasságot, pedig az ex nagyon emlegette a párterápiát. Nem bántam meg semmit; mióta elváltunk, sokkal jobb apja vagyok a gyereknek.”

2. „Nem tudtam dűlőre jutni a családjával, és ez nem az ő hibájuk volt. Hanem a feleségemé. Annyira függött tőlük, hogy minden egyes gyereknevelési kérdésnél az anyósomat kérdezte, segítséget a ház körül az apóstól kért, mintha én ott se lettem volna. Még a mosást is az anyjával intéztette. Úgy éreztem, így soha nem leszünk egyenrangú, felnőtt partnerek.”

3. „Vicces, de végül is a reggeli turmix miatt váltunk el. A feleségem minden reggel, miközben elkészítette az indulásra a gyerekeket, készített nekem egy turmixot. Egyik reggel valami szálka került belőle a torkomba, majdnem megfulladtam, és kegyetlenül fájt is. Kiderült, hogy egy fakanál nyele benne maradt a gépben, és a pengék levágták a kétcentis szálkát. Amikor megmutattam a feleségemnek, csak vállat vont. Akkor jöttem rá, hogy alig törődik velem.”

4. „Iratokat selejteztem, és a feleségem megkért, hogy dobjam ki az övéit is. Egy dobozban adta ide, csak azt nem tudta, hogy én minden személyes adatot ki szoktam törölni a kidobandó levelekről, így fogalma sem volt, hogy átnézem majd őket. Sokkolt, amit találtam: az én drága feleségem ugyanis a házasságunk kezdete óta levelezett egy válóperes ügyvéddel arról, hogyan lehetne váláskor a legtöbb pénzt kipréselni belőlem.”

5. „Megbeszéltük a feleségemmel, hogy nyitott házasságban fogunk élni, mert pár év után kiderült, hogy biszexuális. Csakhogy egy este egyetlen mondatomra se válaszolt, szemmel láthatóan idegesítette a jelenlétem, miközben a telefonját nyomkodta. Éppen a szeretőjével beszélt, és rájöttem, hogy így én csak harmadik lehetek.”

6. „Egy éven át a kanapén kellett aludnom, mert a feleségem nem akarta, hogy együtt legyünk éjjel az ágyban. Borzasztó volt, a végére pánikrohamaim lettek, és egyszer csak rájöttem, ha egy nő ezt csinálja velem, akkor nem szeret.”

7. „Egy hosszú üzleti út után tartottam hazafelé, amikor jött egy üzenet a bankomtól: hogy átutaltak a feleségem számlájára tízmillió forintot a megtakarításaimból a közös számlánkról. Nem is tudtam belépni, a feleségem megváltoztatta a jelszavakat. Kiderült, hogy összejött egy másik fickóval, és az új életéhez kellett a pénz. A bank nem tudott mit kezdeni, mert közös volt a számla. Az ügyvédem szerint sem tudtam mit kezdeni, azt a pénzt buktam. És a házasságot is.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?