KÜLFÖLD

Elképesztő módon oldaná meg a vitát a férfi, ilyet még a válóperes ügyvéd se hallott

Egy amerikai férfi nagyon különös módon akar pontot tenni a gyermekelhelyezési vita végére.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy amerikai férfi azt kérte a bíróságtól, hogy párbajjal intézhesse a volt feleségével lévő jogvitáját. Majd kért 12 hét haladékot, hogy csináltathasson magának egy rendes japán katanát – adta hírül a The Guardian.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Ezzel a furcsa kéréssel a 40 éves, Kansas államban élő David Ostrom állt elő, aki gyermekeik elhelyezése és láthatása miatt áll már egy ideje perben volt nejével, Bridgitte Ostrommal. Ostrom azzal az indoklással terjesztette a párbajra szóló kérelmét a bíróság elé, hogy tudomása szerint nincs életben olyan törvény, ami tiltaná a párbaj általi ítéletet, vagyis hogy bírói engedéllyel a harctéren rendezhesse a nézeteltérését.

Ostrom nem az exnejével szeretett volna megvívni, inkább Bridgitte ügyvédjével, Matthew Hudsonnal, akivel állítása szerint együtt tette őt tönkre a volt felesége. A dühös férj elképzelése szerint Hudson lehetne a felesége „bajnoka”, vagyis képviselője a tárgyaló után a csatatéren is.

A jogász viszont azt kérte a bíróságtól, hogy utasítsa el Ostrom kérvényét, hiszen a bíróságon nem lehetne egy gyerektartási pernek olyan következménye, hogy valaki meghal, a szamurájkard-párbajnál viszont ez nagy eséllyel előfordulhat. A bíró pedig kijelentette, hogy annyi rendellenesség van mindkét fél beadványában, hogy amíg a felek nem követik a rendes ügymenetet, ő nem hoz semmilyen döntést az ügyben.

címkék:
És ezeket olvastad már?