ÉLETMÓDI

Így lesz újra jó a házasság egy nehéz időszak után

Jók megvagyunk – mondják a legtöbben, amikor a kapcsolatukban egy nehéz periódus végére érnek. De vajon mit jelent ez valójában? Hogyan lehet tényleg jól kijönni a nehézségekből?

Nincs olyan kapcsolat, amelyben ne lennének nehéz időszakok. Sok a munka, megingott a bizalom, vagy anyagi problémák nehezítik a helyzetet. Ha sikerül megbeszélni, és átvészelni az ilyen időszakokat, az már fél siker – a másik felét viszont az teszi hozzá, ahogy utána alakul a közös életetek. De vajon hogyan döntheted el, hogy jó úton jártok-e?

Jo hazassag 01

Fotó: Pixabay.com

Nézd meg, mi változott!

Megbeszéltétek, hogy változtattok – vajon megtörtént a változás? Máshogy csináltok valamit? Ha igen, ne felejtsd el jelezni a partnerednek, mennyire értékeled az erőfeszítéseit!

 

Jobban érzed magad?

Ha valamiért hálásnak kell lenned, légy hálás: vagyis ne felejtsd el elmondani, mennyivel jobban érzed magad, amióta sikerült úrrá lenni a problémán.

Jo hazassag 02

Fotó: Pixabay.com

Rendszeresen vedd szemügyre a kapcsolatotokat

Magaddal is légy őszinte, és nézz rá, hogy állsz a kapcsolathoz és mindahhoz, amit megbeszéltetek. Kérdezd meg a partneredet is, hogyan érzi magát, és kell-e valamit változtatni a dolgok menetén.

Kényeztesd el a partneredet minden nap!

Néha egészen apró figyelmességek is megteszik: csak annyi, hogy eszedbe jut, mivel vidíthatnád fel, mivel csalhatnál mosolyt az arcára. Egy kávé, egy pici csoki, vagy egy telefonhívás – mind erősíti a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?