ÉLETMÓDI

Nem a megcsalás a válások leggyakoribb oka

Sokan gondolják úgy, hogy a házaspárok legtöbbször hûtlenség miatt döntenek a szakítás mellett. Tény, hogy ez is jelentős tényező, de mellette van egy sokkal meghatározóbb és egyre gyakoribb válóok is. Mutatjuk, mi az!
  • Szerző: F. E.

Ha tippelned kellene, akkor a legtöbben a megcsalást említenék mint első okot, mely váláshoz vezet. Pedig nemcsak ez  lehet az oka annak, ha egy pár úgy dönt, hogy szétválnak útjaik. 

Manapság sokkal kevesebbszer válnak el hűtlenség miatt: a legújabb OkCupid felmérése szerint leginkább az egymást közti elidegenedés miatt válasszák a külön utat a párok nagy része, azaz

legtöbben a szerelem kihűlésével indokolták szétválásukat a válaszadók. 

De mi is az, ami a kihűléshez vezet?

Sokan a rózsaszín köd alatt teljesen alárendelődnek a kapcsolatban és elfelejtik, hogy kik is voltak, mielőtt megismerkedtek volna párjukkal. Elfelejtik hobbijaikat, elhanyagolják barátaikat és elveszítik valódi önmagukat.

A szex és az intimitás eltűnése sem visz előrébb, hiszen mint az egyik tartó alappillér, hiányával előbb-utóbb a kapcsolat végével számolhatunk.

A közösségi oldalak használatánál is sokszor észnél kell lenni, ugyanis ott könnyen internetes flörtbe keveredhet az ember akár az exével, akár új ismeretségével és ezt könnyen egy személyes találkozó követheti, ha hajlandóság  mutatkozik mindkét félben.

Amennyiben szeretnél egy harmonikus és boldog kapcsolatot felépíteni, melyben az említett negatív hatásokat tudatos munkával el tudod kerülni, akkor olvasd el a következő cikkünket ITT

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?