ÉLETMÓDI

Heti 5 szex: elképesztő, mit művel a férfival a rendszeres gyönyör

Komoly egészségügyi vonzata is lehet, ha nem élsz rendszeres nemi életet. Mutatjuk, miért is érdemes összehangolni partnereddel a gyönyör pillanatait, szexeld magad egészségesre!
  • Szerző: A. G.

A Bostoni Orvostudományi Egyetem legújabb kutatása során több mint 30.000 embert vizsgáltak meg egy tízéves időtartamban. A tanulmányt vezetők arra a következtetésre jutottak, hogy

azoknál a férfiaknál, akik gyakrabban élnek át szexuális gyönyört, sokkal kisebb a prosztatarák kialakulásának kockázata.

Azon 20-29 éves férfiak körében, akik havonta 21 vagy annál több alkalommal jutnak el a csúcsra,  19%-al kisebb valószínűséggel diagnosztizáltak prosztatarákot, mint azoknál, akik havonta csupán 4-7 alkalommal szexelnek.

A 40-49 éves férfiak esetében havi 21 szexesemény 22 százalékkal csökkentette a prosztatarák kockázatát.

Persze ezen kívül számtalan más jótékony hatása is van az intim gyönyöröknek, érdemes ezeket is szem előtt tartani.

Lapozz a folytatáshoz!


Nézd meg milyen kockázatokat vállalsz azzal, ha nem élsz rendszeres nemi életet:

1. Stresszesebb leszel

A rendszeres szex csökkenti a stresszt, és miután eltűnik a feszültség az életedből, te sem leszel olyan folyton, mint egy időzített bomba.

2. A betegségek is hamarabb kialakulnak

A szexmentes életmódhoz legyengült immunrendszer is társulhat, ha nem figyelsz oda a rendszeres mozgásra és a megfelelő vitaminbevitelre.

3. Libidó változása 

Ha kevés a szex, akkor a pasik még inkább arra koncentrálnak, azaz folyamatosan kívánni fogják, és sokkal gyakrabban élnek át orgazmust  alvás közben.

4. Depresszió

A nem rendszeres szexuális életet élőknél az önbizalom-csökkenés szorongáshoz és depresszióhoz vezethet. 

5. Prosztatarák kialakulása

Sokkal kisebb eséllyel érinti ez a betegség a rendszeres szexuális életet élő férfiakat. A gyakori szex tehát már csak ezért is nagyon fontos!

 

 

 

És ezeket olvastad már?