ÉLETMÓDI

Ebben az életkorban csalják meg a nők legtöbbször a férjüket

Azt már sok kutatás elemezte, hogy miért lépnek félre a nők. De azt eddig nem tudtuk, melyik életkor a legveszélyesebb a félrelépés szempontjából. Te mit gondolsz, melyik?

Egy online felmérés leleplezi, milyen korú nők azok, akik a leginkább hajlamosak a félrelépésre. Akármi is az indok – szexmentes házasság, gyakori veszekedés, hűvös egymás mellett élés – a félrelépés a legtöbbször egy bizonyos életkor környékén következik be. Persze nem mondjuk, hogy ennél fiatalabb vagy idősebb nők sosem kacsintanak félre, de ez az életkor kétségkívül a legveszélyesebb – derül ki a statisztikából. Vajon melyik lehet a legveszélyesebb időszak az emberek életében?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Félrelépés 01

Vajon melyik életkorban gondolnak a legtöbbször a nők a házasságon kívüli kapcsolatra?
Fotó: Pixabay.com

Vajon melyik a félrelépés kora?

A kutatók által elemzett statisztikából az derül ki, hogy a legtöbb nő számára 36,6 éves korában jön el a félrelépés ideje. Ezzel persze nem azt szeretnénk sugallani, hogy mindenki félrelép. Egy 2011-es vizsgálat szerint a férfiak 23,2 százaléka, a nők 19,2 százaléka ismerte el, hogy legalább egyszer már meglegyintette a félrelépés szele. Persze ez a felmérés még az online randizás tömeges elterjedése előtt készült, ráadásul önbevallásra alapult, így nem lehet tudni, mennyire tekinthető pontosnak az adat – az viszont mindenképp kiderül belőle, hogy a félrelépés nem annyira gyakori, mint hisszük.

A félrelépők leggyakoribb életkora viszont meglepetés: ezek szerint nem a tomboló hormonjaik által vezérelt fiatalok csalják meg a párjukat a leggyakrabban, hanem a megállapodott családanyák, a harmincas éveik közepén. Ám ebben is van különbség a különböző nemzetek asszonyai között.

Félrelépés 02

Van, ahol kevesebbet, van, ahol többet várnak a félrelépéssel
Fotó: Pixabay.com

Különbségek az országok között

A félrelépés leggyakoribb korát igazoló kutatást egyébként egy amerikai online partnerkereső oldal végezte – ezen az oldalon kifejezetten házasságon kívüli kapcsolatokat keresnek a regisztrálók. A kutatás során a különböző nemzetek félrelépési szokásait is vizsgálták. A leggyorsabban az ír nők bonyolódnak titkos kapcsolatokba: náluk átlagosan 3,6 év telik el a házasságkötés és a félrelépés között, a félrekacsintók átlagos életkora pedig mindössze 30,8 év-.

Az Egyesült Államokban viszont a házasságkötéstől számítva csak átlagosan 8,5 évvel kezdenek el félrelépni a nők, átlagosan 35,5 éves életkorban. A félrelépő nők életkora világátlagban 36,6 év volt. Az oldalon regisztrált nők átlagosan 29 évesen kötöttek házasságot, és átlagban 7,6 évet vártak azzal, hogy a házasságukon kívül, valaki más mellett keressék a boldogságot.

Félrelépés 03

Akármi is az oka, a megcsalás mindig megviseli a házasságot
Fotó: Pixabay.com

De miért keresnek szeretőt a nők?

A felmérés szerint a félrelépés oka sokféle lehet. Sokszor előfordul, hogy a házasságban élő nők úgy érzik, nem kapnak elég figyelmet és tiszteletet a férjüktől. Gyakori az is, hogy bár még szeretik a férjüket, kihunyt a szikra a házasságukban. Van, aki nyitott házasságban él, amelyben mindkét félnek lehet más partnere.

A félrelépés ugyanakkor mindenképp megviseli a házasságot – ha nem derül ki, az affér akkor is feszültséget teremt a házasfelek között, és eltávolítja őket egymástól. A félrelépő fél ugyanis egy ideig minden szavára vigyáz, nehogy lebukjon, ez pedig nem könnyíti meg az őszinte kommunikációt, és azt, hogy teljes szívvel jelen legyen a házasságában. Persze arra is volt már példa, hogy egy széthullóban levő házasságot épp egy félrelépés mentett meg, de azért ebben nem érdemes bízni – ez inkább kivétel, mint általános jelenség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?