ÉLETMÓDI

Ezek a jelek mutatják, hogy a párod már nem szerelmes beléd

Úgy érzed, hogy a kapcsolatotok már nem olyan, mint régen? Vajon milyen jelek utalnak rá, hogy a kettőtök viszonya az elhidegülés útjára lépett?

Az elhidegülés kemény dolog. Különösen akkor ér arculcsapásként, hogy a párod már láthatóan nem szerelmes beléd, ha a szeretet egyébként nem múlt el. Vajon honnan tudhatod, hogy már kialudt a láng kettőtök között? Mikor kell különösen odafigyelni, hogy egy őszinte beszélgetéssel, randizással vagy akár párterápiával is megmentsétek a kapcsolatotokat?

Elhidegülés 01

Úgy érzed, már nem a régi a kapcsolatotok? Figyelj az árulkodó jelekre!
Fotó: Pixabay.com

Túl sok külön időre van szüksége

Az elhidegülés világos jele, ha hirtelen egyre többször kell túlóráznia, és a szabad idejét is inkább tőled külön tölti, mint veled. Leginkább nélküled szeretné megtalálni önmagát, ha pedig mégis közös programot csinál veled, ezt egyfajta szívességként, feladatként éli meg. Ha valamire megkéred, csak nagy sóhajtozás árán hajlandó megtenni. A kommunikációból is visszahúzódik, nem hív, nem ír, és a beszélgetés is csak a gyakorlati problémák megoldására szorítkozik, szinte már meg sem kérdezi, hogy vagy, és milyen napod volt.

Reménytelennek érzi a kapcsolatot

A férfiak probléma esetén általában a megoldást keresik. Ha láthatólag lemondott róla, hogy megoldja a gondjaitokat, és azon tépelődik, megéri-e egyáltalán tovább csinálni az egészet, ez a fásultság az elhidegülés világos mutatója. Ha vitáztok, egyre kevésbé érdekelt abban, hogy megoldásra találjatok, kiadja a mérgét, aztán duzzog, de semmilyen építő ötlet nem érdekli. De az is az elhidegülés fázisára utal, ha kerüli a konfliktust, mert ezt a kényelmetlenséget sincs kedve vállalni azért, hogy valamilyen vitás kérdésben kompromisszumra juthassatok.

Az elhidegülés biztos jele: ha mindennel vigyáznod kell nála

Ha azt veszed észre, hogy szinte tojáshéjakon kell járnod, mert különben azonnal veszekedés lesz, akkor nagy a valószínűsége, hogy a kapcsolat az elhidegülés süllyesztőjébe került. Amíg egy férfi szerelmes, a hibáidat is képes elnézni. Ha viszont már kiszeretett belőled, hirtelen minden idegesíteni kezdni, amit csinálsz. Ha viszont bántalmazó hangnemben beszél veled, megaláz, ordít, vagy netán meg is üt, ne megjavítani akard a kapcsolatot, hanem menekülj!

Megszűnt köztetek a szex

A jó kapcsolatokban is vannak átmeneti szexmentes időszakok, de ha időtlen idők óta csak plátói kapcsolatban éltek, érdemes elgondolkodni, vajon nem az elhidegülés húzódik-e meg a helyzet mögött. Ha folyton elutasítja a romantikus közeledéseidet, legyenek ezek akár randiötletek vagy romantikus szex, akkor kezdj gyanakodni, ez ugyanis nem normális dolog! A jó hír az, hogy ha tudtok a témáról őszintén beszélni, akkor még van remény.

Elhidegülés 02

Sajnos van olyan helyzet, hogy még együtt vagytok, de mindkettőtök más irányba tart
Fotó: Pixabay.com

Védi a telefonját

Ha hirtelen eldugja előled a telefonját, vagy rendszeresen elvonul vele, úgy, hogy ne lásd, kivel kommunikál, akkor simán lehet, hogy nem örülnél annak, amit a chatben látsz. Vagyis belépett a képbe egy másik nő. A legjobb, ha nyíltan megkérdezed tőle, mi a helyzet, ha tagad, akkor is látni fogod, ha hazudik neked.

Az elhidegülés önzővé tesz

Ha hirtelen egyáltalán nem számítanak a te érdekeid, csakis az, hogy ő jól érezze magát, akkor könnyen lehet, hogy nagy baj van köztetek. Ha ugyanis a te szempontjaid már egyáltalán nem érdekesek számára, akkor csak egy kellemetlen koloncnak tart, nem az élete részének. Az is az elhidegülés árulkodó jele lehet, ha látványosan unatkozik melletted, nem igazán tervez a jövőre nézve, és egy kicsit sem érdekli, hogy ezzel esetlen megbánt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?