Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2019.08.25.

Évente ennyi intim esemény: Ez a kritériuma a szexmentes házasságnak

Hol az a pont, amikor ki lehet kimondani egy házasságról, hogy szexmentes? Mennyi ideig kell elkerülnie a párnak a konkrét aktust, hogy rákerüljön ez a címke a kapcsolatukra? És vajon menthető-e az ilyen házasság?

A szexmentes házasság szinte tabunak számít. Ám ha megnézzük, hányszor keresnek rá az emberek az interneten, három és félszer nagyobb szám jön ki, mint a „boldogtalan házasság” kifejezés esetében, a „szerelem nélküli házasság” kifejezésnek pedig egyenesen a nyolcszorosa. Vagyis valószínűleg meglehetősen sok embert érint.

De vajon mi a szexmentes házasság kritériuma? Egyes szexológusok szerint az, ha valaki évente tíznél kevesebbszer él nemi életet a párjával. Ezen belül azonban komoly szórások lehetnek: van, akinél megvan az évi tíz, mások pedig öt éve egyáltalán nem nyúltak egymáshoz.

Fotó: Pixabay.com

Az nyilvánvaló, hogy a szex hiánya minden kapcsolatot megvisel. De vajon menthető egy házasság, ha nincs benne fizikai intimitás? A szakértők szerint igen, de csak akkor, ha adottak bizonyos feltételek. A legtöbb ember számára ugyanis pont a szexualitás az, ami egy párkapcsolatot megkülönböztet egy barátságtól. Ha viszont két olyan ember él együtt, akiknek nem különösebben fontos az intim együttlét, akár hosszú ideig is tarthat a kapcsolatuk. Ha mindkét félnek ugyanannyira alacsony a libidója, akkor valószínűleg nem okoz nekik gondot, hogy nincs közöttük szex. Vannak olyan párok is, amelyek kifejezetten aszexuálisként, vagyis szexuális vágyak nélküliként definiálják magukat. Hasonló a helyzet, ha valamelyik partnernek olyan egészségügyi problémája van, amely átmenetileg, vagy véglegesen akadályozza a szexben – ilyenkor a pár döntése, hogy hogyan birkóznak meg a helyzettel, amelyet az alapbetegség már eleve komolyan megterhel. Akkor is együtt maradhat szex nélkül is egy pár, ha a közös életüknek más aspektusait, például a gyerekeke felnevelését, vagy a közös céljaik megvalósítását többre becsülik, mint a szexualitást.

Fotó: Pixabay.com

Ha azonban a szex hiánya gondot okoz, akkor az akár a kapcsolat végét is jelentheti. Ha a pár tagjainak különböző a libidója, és ez veszekedéshez, vagy akár a szexet jobban kedvelő fél megszégyenítéséhez vezet, az hamar alááshatja a kapcsolatot. Ugyanígy az is ártalmas, ha a szexhiány egy mélyebb kapcsolati probléma jele, vagy az eltérő igények miatt hűtlenséghez vezet.

De vajon mit lehet tenni? Először is érdemes őszintén feltárni, mi vezetett a szexuális életetek hanyatlásához. Vajon volt olyan viselkedés, ami kiválthatta ezt? Az is fontos, hogy őszintén tudjatok beszélni a problémáról, ne kerülgessétek a témát. Természetes, hogy ez először kellemetlen, mégis érdemes vele foglalkozni. Ezután, ha mindketten meg akarjátok javítani a helyzetet, először a romantikus randizásra találjatok időt és alkalmat – ne feltétlenül azért, hogy szex legyen belőle, hanem az érzelmek felébresztése kedvéért. De az sem szégyen, különösen stressze életmód és időhiány esetén, ha előre betervezitek a szexre szánt időt. Végső esetben pedig egy szexterapeuta felkeresése is jó ötlet lehet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jön az apokalipszis: 114 órán át havazik majd március végén

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

hirtv.hu

Radar - Dagad a botrány a brit királyi család körül + videó

hirtv.hu

Szabó Bálint kísérte az ATV-be Magyar Pétert

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégére? 11 bevált recept szombat-vasárnapi ebédnek

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„A házimunkáért kapott zsebpénzemet spóroltam össze” – Még csak 8 éves, de már megvette élete első házát

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Dráma az éjszakában, így jutott ki a kézilabda-válogatott az olimpiára.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van