ÉLETMÓDI

Döbbenet, de ezért nagyon hasznos esténként kétszer szeretkezni

Egy új kutatás nem csupán azt derítette ki, hogy egészséges másodszor nekiesni a szexnek ugyanazon az estén, de azt is, hogy csodákat tesz a férfitesttel, ha duplázunk. Ráadásul komoly betegségeket is megelőzhet...
címkék:
  • Szerző: jd

A kutatók azt vizsgálták, hogy ha egy este alatt a férfi másodszor is szeretkezik a párjával, a második ejakulációban lévő spermák mennyire életképesek. Kiderült, hogy sokkal többen vannak, gyorsabban úsznak, és sokkal hatékonyabban képesek megtermékenyíteni a petesejtet, mint az elsőnél. Az is kiderült, hogy ez miért lehetséges.

A kínai kutatásnak köszönhetően megdőlt az elmélet, miszerint a férfiaknak legalább huszonnégy, legfeljebb harminchat órára van szükségük ahhoz, hogy újra életképes spermákat tudjon termelni a szervezetük. Ugyanis amikor az alanyoktól három órával az orgazmus után ismét vettek mintát, kiderült, hogy nemcsak gyorsabb spermiumokat, de sokkal több fehérjét is tartalmaz a második orgazmussal távozó sperma – utóbbi a petesejt megtermékenyítéséhez elengedhetetlen.

Kiderült, hogy az sem mindegy, mikor kerül sor a második ejakulációra: ha rögtön pár órával az első után, akkor a legéletképesebbek a spermák. Ami nagyszerű hír, ugyanis a gyerekvállalás előtt álló férfiaknak egészen idáig mindig azt tanácsolták, hogy vegyenek vissza az aktusok számából, ha szeretnék, hogy összejöjjön a gyerek.

A kutatók azt feltételezik, hogy a spermák örökítőanyagát roncsolja, ha túl hosszú ideig vannak a herékben. A sikeres megtermékenyülés titka a rendszeres szeretkezésben lehet, hiszen a spermák így sokkal életképesebbek, és nagyobb az esély a teherbeesésre. Ráadásul egyre valószínűbb, hogy a spermaszám csökkenése a férfiaknál hererákot idézhet elő. Így nem csupán az élvezetek miatt érdemes egy este másodszor is ágyba bújni…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?