ÉLETMÓDI

A házasság gyilkosa nem a szexhiány! Mutatjuk a 9 legfőbb okot

Hosszú, harmonikus párkapcsolatot szeretnél? Akkor ne csak arra figyelj, hogy az ágyban minden rendben legyen!

Néha olyan párok is szakítanak, akik előtte évtizedekig harmonikusnak tűnő kapcsolatban éltek, és ez mindig megdöbbenti a környezetüket. Pedig nincs ebben semmi meglepő: nem csak a hangos viták és a látható elhidegülés vezethetnek a kapcsolat végéhez. Mutatjuk, mi minden játszhat szerepet egy válásban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Megoldatlan problémák

Ha vannak közöttetek olyan ügyek, amelyekről már milliószor beszéltetek, mégsem sikerül bennük egyezségre jutnotok, az kikezdheti a kapcsolatot. Ilyenkor érdemes legalább valamiféle kompromisszumot kidolgozni, és aktívan küzdeni a megoldásért, mert az ilyen megrekedt ügyek mindig tüskét hagynak mindkettőtökben.

Kapcsolatgyilkos 01

Fotó: Pixabay.com

2. Leértékelés

Egy hosszú távú kapcsolatban könnyű magától értetődőnek tekinteni a másik jelenlétét, és inkább a hibáit észrevenni, mint az erényeit. Ez az állandó elkerülés és leértékelés viszont rombolja az önbizalmatokat és a kapcsolatotokat is. Ne hagyd, hogy a rutin felülkerekedjen a szereteten!

3. Függőségek

Az alkohol, a játék, de még a cigaretta is a boldogságotok útjába állhat, ha fontosabbá válik, mint a partner. Ráadásul a függő partnert ilyenkor szülőként kell támogatnia a másiknak, ami szintén megterhelő feladat.

4. Fordulópontok

Amikor az egyik fél fordulóponton megy keresztül, például egy haláleset, egy állás elvesztése vagy egy egészségügyi krízis miatt fordul vele egyet a világ, hirtelen elkezdheti egészen másképp látni az életét. Ilyenkor szokott kiderülni, hogy lehet, hogy valami egészen mást akar, mint a párja. Ilyenkor vagy sikerül az egész kapcsolatot átértékelni, vagy válás lesz a vége.

5. Árulás

Ha az egyik fél elárulva érzi magát, ez egy nagyon régóta tartó kapcsolatot is alááshat. Árulás nem csak a hűtlenség lehet, bár az az egyik legsúlyosabb eset. De ide tartozhat az anyagi természetű árulás is, például hitel felvétele a másik tudta nélkül, vagy egy régi ígéret megszegése.

6. Elakadás

Ha egy kapcsolat már nem nyújt lehetőséget a növekedésre, csak egymás mellett éléssé silányul, néha jobb, ha a pár nem együtt folytatja. A legtöbbször a gyerekek kirepülése okoz ilyen válságot, amikor a felek rájönnek, hogy már nem is tudják, mit keresnek egymás mellett.

Kapcsolatgyilkos 02

Fotó: Pixabay.com

7. Eltérő értékek

Amikor a partnerek értékei gyökeresen eltérnek egymástól van, hogy nem egyszerű kompromisszumot találni. Ilyenkor lehet, hogy jobb külön folytatni, mint teljesen alávetni magunkat a másik, a mienkével teljesen ellentétes értékrendjének.

8. Nincs több randi

Ha a kapcsolat kezdetének izgalma elmúlik, a legtöbb ember unatkozni kezd. Épp ezért érdemes néha akár még évtizedek után is randizni a partnereddel.

9. Nincs több intimitás

Még mindig nem a szexről van szó, inkább az olyan apró, szeretet kifejező érintésekről, amilyen egy váratlan puszi vagy ölelés. Ha ezek megszűnnek, minden megszűnhet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?