ÉLETMÓDI

Sokkoló tény derült ki: ha egy férfi terhességi tesztre pisil, nem vicc, ha pozitív lesz

Viccnek indult a kísérlet, de nagyon is érdemes komolyan venni, mert a fele sem tréfa.
  • Szerző: Ripost

Az egész csak egy ártalmatlan tréfának indult. Egy férfi puszta kíváncsiságból rápisilt egy hétköznapi, bármelyik patikában kapható terhességi tesztre. És megdöbbenve látta, hogy az eredmény pozitív.

Persze nem hitte, hogy terhesség az oka, de nem hagyta nyugodni a kérdés, és a biztonság kedvéért megkérdezte egy orvos véleményét a dologról. Így derült ki, hogy bizony a férfiaknak sem teljesen butaság terhességi tesztet használniuk. Jelezhet ugyanis valamit, amit az ember nem is gondolna, és ezt most már az orvosok is igazolják.

Hogy mi derült ki az eredmény kapcsán? Máris mutatjuk! LAPOZZ!


Mint kiderült, a terhességi teszt nem csupán a terhesség során megemelkedett HCG hormon szintjét mutatja ki, hanem azt is erősen gyanússá teheti, ha egy férfinek hererákja van. Ilyenkor ugyanis egy olyan hormon kezd erősebben termelődni a férfiaknál, amelyre szintén érzékenyen reagál egy klasszikus terhességi teszt. Az érintett férfi esetében a fizikai vizsgálat során kiderült, hogy bár szerencsére nem túlságosan nagy méretben, mégis tumor található a szervezetében, hererákot diagnosztizáltak nála.

Ez a betegség férfiak körében sajnos meglehetősen gyakori, érdemes tehát szűrővizsgálatokra járni, és ez ad persze legbiztosabban diagnózist. Ha viszont férfi létére bárki, akár csak viccből is terhességi tesztre pisil, és az pozitívat jelez, akkor mindenképpen érdemes megvizsgáltatnia magát a szakértők szerint!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?