SIKK

Jószagú ég! Palacsintás esküvő lett a divat?

Elég volt a vastag, krémes, agyondíszített piskótakölteményekből! Vissza a természethez! Még az esküvői torták is ezt hirdetik. Az új trend a franciáktól jött, a Provence-i borvidéket, virágos mezőket idézi.

Új őrület hódít világszerte: a lakodalmi menü végén nem piskótatésztából készült emeletes tortákat vág fel kéz a kézben a boldog pár, hanem pazarul feldíszített palacsintahalmot.

A lehelet vékony tésztából kisült palacsintákat törékenynek tűnő tornyokba emelik. A díszítés is eltér a hagyományostól: természetes kiegészítőkkel bolondítják meg a tortát. Az egész stílus elbűvölően franciás. Ügyelnek arra is, hogy a torta szerkezete jól látszódjon. Ezért a palacsinta torta oldalát általában nem vonják be vastag mázzal.

Ezt a tortát levendulába öltöztették. Ilyen, amikor egy tortának már az illatától is elalélsz... Maga a megelevenedett Provence-i vidék.

Ha a papírvékony tésztából sütött palacsinta torta nem elég álomszerű neked, akkor díszítsd a tetejét ehető virágokkal.

 

Szőke hajú, picit duci, nagyon fiatal menyasszonyhoz illik ez a torta. Árad belőle a kedvesség, megbízhatóság, természetesség

Bohókás, a tradíciókat szándékosan sutba dobó párnak való ez a rusztikus torta. A finomkodó, negédes torták ellentéte, mégis légies, esztétikus.

Rózsaszín esküvői ruhához málnakrémből készült rózsaszín töltelék a menő. A virágos kerteket idéző rózsaszín bogyós ágat ne feledd a tetejéről!

Nézd meg a finom átmenetet az árnyalatokban: mintha a hajnali fény érintené a tetejét, alul meg még árnyékban maradna. Az üvegből készült tortatartó miatt úgy néz ki, mintha az egész egy üveggömbön egyensúlyozna. Rendkívül légies. Ehhez muszlinból vagy nagyon vékony selyemből készült esküvői ruha illik!

Ezen a tortakölteményen az örökzöld ág a sírig tartó hűséget, a hatalmas, uralkodó méretű virágok pedig a megőrzött boldogság iránti elkötelezettséget jelentik.

 

Az esküvő színével, hófehér virágokkal, jégbe hűtött málnával és zöld bokros ágacskákkal díszített torta. A letisztultság művészi darabja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?