SIKK

Így tedd elviselhetőbbé a bikinivonal borotválását!

Kevés annál utálatosabb dolog létezik a földön, mint a bikinivonal szőrtelenítése. De néhány ötlet segíthet, mutatjuk!

A gyantázás fáj, a borotválás pedig kikészíti a bőrt, és akárhogy is vesszük, rémes. Ezekkel a megoldásokkal többet segíthetsz magadon, mint hinnéd!

1. Válassz megfelelő borotvát

Hatalmas a választék a drogériákban, a legtöbben ezért nem is sokat vacakolnak a válogatással, inkább leveszik a polcról azt, amelyik kézre esik vagy amelyik a legolcsóbb. Érdemes mégis beruházni egy jó borotvára, lehetőleg olyanra, aminek jó sok pengéje van és direkt erre a területre fejlesztették ki, mert sok keserves pillanattól kímélheted meg magad. Ha nem szeretnél feltétlenül csupasz bőrt, csak kordában akarod tartani a szőrszálakat, akkor próbálkozz meg a szakállvágóval. Ez sokkal kíméletesebb megoldás!

2. Először rövidítsd meg a szőrszálakat

Ha túl sokáig vártál a soron következő szőrtelenítéssel, akkor mielőtt előkapod a borotvát, vágd rövidebbre a szőrszálakat. Jóval könnyebb lesz a dolgod így! Használhatsz erre a célra kisollót és elektromos készülékeket is. Utóbbi esetén legyél óvatos a szeméremajkak környékén, nehogy sérülést okozz!

3. Puhítsd a bőröd és a kezelendő területet

Legalább 5, de inkább 10 percet töltsd a zuhany alatt, mielőtt nekilátsz. A melegvíz felpuhítja a bőrödet, sokkal kevésbé fogsz irritációt tapasztalni.

4. Radírozz!

Használj finom szemcséjű bőrradírt vagy puha luffa szivacsot, ezzel kicsit hámlasztod a területet, utat nyitsz a benőtt szőrszálaknak, ráadásul könnyebben elérsz a borotvával a szőr tövéig.

5. Használj kíméletes borotvakrémet

Lehetőleg illatanyagmentes verziót válassz, de a cél mindenképpen az, hogy olyan borotvakrémmel puhítsd a szőrszálakat, melyet erre a területre javasolnak.

Sokan szeretik a különböző olajokat is használni erre a célra, de az nem túl szerencsés, mert eltömíti a pórusokat.

6. Húzd a borotvát a megfelelő irányba!

A szőr növekedésével megegyező irányban használd a borotvát. Ha így teszel, akkor elkerülöd a kipattogzott bőrt, a piros foltokat és benövést, mely kellemetlen, fájdalmas és még csúnya is.

7. Csak óvatosan a mozdulatokkal!

Ne nyomd rá bőrödre túlzottan a borotvát. Teljesen fölösleges, csak irritációt okoz, a szőrt viszont nem távolítja el jobban. Inkább ügyelj arra, hogy éles legyen a penge (ha nem az, akkor inkább cseréld le), segítségképpen pedig finoman feszítsd meg két ujjal a bőrödet.

8. Pótold az elfogyott habot

Egyes részeken többször is át kell haladnod a borotvával. Az is lehet, hogy a hab egy része egyszerűen lefolyik, mielőtt szőrtelenítenéd azt a területet. Pótold a borotvahabot a borotválás közben.

9. Hidratáld a bőröd

Miután szép sima lett a bőröd, kíméletesen szárítsd meg egy puha törölközővel, majd hidratáld. Itt is érdemes kerülni az illatanyagokat és az olajokat. Legjobb egy tiszta, könnyű hidratáló.

10. Viselj pamutból készült fehérneműt, laza ruhát

A mindennapokban persze gyakran szűk ruhákat hordunk, esetleg poliészterből készült fehérneműt. A borotválkozás után néhány órán át viszont viselj egy kényelmes pamutbugyit, minél inkább szellős és laza öltözékkel.

11. Két borotválkozás közben is hámlaszd a bőrt

Amikor már kezdenek kinőni a szőrszálak, használd ismét azt a finom szemcsés bőrradírt, melyet borotválkozás közben használtál, vagy menj végig a területen puha luffaszivaccsal. Ez megakadályozza a szőrszálak benövését.

12. Cserélj gyakran pengét

Válts pengét olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudsz. A borotvák feje nagyjából a negyedik használat után már jelentősen veszít az élességéből, ráadásul egy csomó fertőzést is hordoz. Használat után pedig mindig forró vízzel, alaposan öblítsd át a borotvádat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?