SIKK

Így lesz azonnal szebb a szemöldököd!

Lecsengett végre a kiszedett, ceruzával vékonyra rajzolt szemöldökök kora. Mostanában a természetes, dús szemöldök a divat. Megmutatjuk, hogyan tehetsz szert rá.
  • Szerző: Ripost

Mondd le a kozmetikust!

A szupermodellek mostanában lemondanak a szemöldökszedésről, mivel a túlzásba vitt formázgatás károsíthatja a szőrtüszőt, és így a szemöldök nem nő vissza. Így aztán a legjobb, ha a kozmetikusod épp csak kiigazítja a természetes vonalat, és a szükségesnél egy szállal sem szed ki belőle többet. Ha már megtörtént a baj, akkor kenegesd ricinusolajjal a szemöldököd vonalát, és egészítsd ki a hiányzó részt a szemöldököd színével egyező ceruzával, vagy szemöldökfestékkel Gyors, felfelé irányuló mozdulatokkal dolgozz, próbáld meg a szemöldök hiányzó szálait megrajzolni, ahelyett, hogy besatíroznád a hiányokat.

Egységben az erő!

A jó szemöldök ismertetőjele nem feltétlenül a sűrűsége vagy a sötét színe, inkább a mélysége. Épp ezért, ha szálakat próbálsz pótolni, figyelj a technikára. Először hűvös vagy hamvas színű szemöldökporral rajzold meg a formát, majd egy kicsivel melegebb árnyalatú ceruzával rajzold be a szálakat, végül pedig formázd és lágyítsd az egészet sötétebb színű szemöldökzselével.

Szerezz be egy fogkefét!

A szemöldökformázás titkos fegyvere nem más, mint egy fogkefe, amellyel úgy viheted fel a szemöldökport, hogy teljesen természetes hatást keltsen.

Színezz krémmel!

Ha sietsz, vagy nem vagy elég gyakorlott a szemöldök festésében, használj krémes állagú festéket. A sötét színű bőrön különösen hideg hatásúnak, túl hamvasnak látszanak a szemhéjporok, ha ilyen árnyalatú a bőröd, szintén a krémes szemöldökfesték a jobb választás.

Kövérítsd az ívet!

Ha a szemöldököd világos, és szeretnél neki hangsúlyt adni, használj szempillaspirálhoz hasonló festéket. Kezdd a szemöldök belső csücskétől, és kifelé haladj. Ha még többet akarsz kihozni a szemöldöködből, csinálhatod visszafelé is, akkor még sűrűbbnek fog látszani, Végül söpörj át a festékkel belülről kifelé, és felfelé is a szálakon.

Így rajzolj!

A szemöldök belső ívén felfelé irányuló vonalakat rajzolj, középen átlósakat, a végén pedig térj át a vízszintesekre. Így természetes hatású lesz a végeredmény.

És ezeket olvastad már?