RETRO RÁDIÓ

Óriási hiba, amit tésztafőzés közben mindenki elkövet

Óriási hiba, amit tésztafőzés közben mindenki elkövet
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 08. 16. 20:35

Csak berakod a tésztát a forró, sós vízbe, és megfõ - egyszerûnek tûnik, ugye? Nos, azért ebben is lehet hibázni. Mutatjuk a leggyakoribbakat.

Túl kicsi az edény

A nagy edényben egyenletesebben fő a tészta, és nem ragad össze.

Nem sózod meg a vizet

A profi szakácsok szerint a tészta főzővize olyan sós legyen, mint a tenger, és még azelőtt sózd meg, hogy beletennéd a tésztát. Így nem kell majd később agyonsóznod a mártást, mert a tészta épp megfelelő ízű lesz.

Forró vízzel töltöd meg a lábast

Így persze gyorsabb minden, de nem éri meg. Ha a hideg vizet forralod fel, az ugyanis gondoskodik róla, hogy a vízben levő szennyeződések ne a tésztádban landoljanak.

Olívaolajat teszel a vízbe

Ha megfelelő méretű a lábasod, olaj nélkül sem fog összeragadni a tészta. Inkább főzés után ízesítsd vele a tésztát.

Szóról szóra betartod, amit a csomagoláson olvasol

Ezek inkább irányelvek, mint kőbe vésett szabályok. Inkább időnként kóstolj meg egy szálat, hogy lásd, elérte-e már a megfelelő állagot.

Leöblíted a tésztát

Erre csak akkor van szükség, ha hideg tésztasalátát készítesz. Egy kis keményítőt valóban lemoshatsz az öblítéssel, ám ha ez a keményítőréteg rajta marad, sokkal jobban fog tapadni a tésztán a mártás. Sőt, a legjobb, ha a főzőléből egy kicsit a mártásba is beleteszel!

Túlsajtozod

A tökéletesen főzött tészta magáért beszél, csak egy egészen pici parmezánra van szükséged.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.