OTTHONKA

Leégett a serpenyő? Így fog újra ragyogni

Mindenkinek van otthon egy olyan tepsije, amelyen már vastagon áll a ráégett kosz, mégis sajnálja kidobni. Most megmutatjuk, hogyan lehet minden ugyanolyan ragyogó, mint az új.
  • Szerző: HJ

Már megsült rajta száz adag keksz és hús, és elképzelni sem tudjuk, hogyan vakarhatnánk le róla az odaégett réteget? Keverjünk össze egy kis szódabikarbónát és ecetet, majd miután megszűnt a pezsgés, kenjük szét a pasztát a sütőlapon. Hagyjuk rajta egy éjszakán keresztül, végül súroljuk le alaposan.

Megtisztul a jénai

Amikor a jénai edény bebarnul, ismét a szódabikarbónáért kell nyúlni: mártsuk bele egy nedves fogkefét a szódabikarbónába, majd az általában használt mosogatószeredbe, és dörzsöljük át az edényt. Hagyjuk hatni a pasztát 20 percig, majd gyűrjünk össze egy darab alufóliát, és azzal is dörzsöljük át az edényeket. Olyanok lesznek, mint az újak!

Segít a krumpli

A rozsdás öntöttvas serpenyők tisztításához egy fél krumplira, némi durva sóra és egy kevés olajra lesz szükség. Mártsuk bele a krumpli vágott felületét a sóba, és körkörös mozdulatokkal dörzsöljük tisztára a serpenyőt. Végül töröljük át olajos papírtörlővel.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?