tóth gabi
Nem tudod szépen felszeletelni a friss, puha kenyeret? Ez az évszázados trükk segíteni fog. Más háztartási munkákban is érdemes felidézni a régi fogásokat.
A puha kenyeret forró késsel szeletelheted egészen vékonyra. A kést mosd meg alaposan forró vízzel, gyorsan töröld szárazra, és már vághatod is a kenyeret.
Ha túl szűk az üveg szája, és nem fér bele az üvegmosó kefe, szórj bele egy kis homokot, töltsd fel vízzel, és rázd össze alaposan. A homokszemcsék ledörzsölik az üvegről a szennyeződést.
A színes ruhákat mosás előtt áztasd be sós vízbe. 4 liter vízhez 2 marék sót adj, és ebben az oldatban áztasd a ruhákat néhány óráig, vagy akár egy teljes napig.
A kicsit már megfonnyadt vágott virágot is felélesztheted, ha forró vízbe teszed, és ott hagyod, amíg a víz ki nem hűl. A szárát kicsit vágd vissza, majd tedd át egy vázányi hideg vízbe.
Ha épp nincs semmi a vázában, félig töltsd meg homokkal. Így nehezebb lesz felborítani.
Tekerd be a kificamodott végtagot egy nedves fáslival, de ne tekerd rá az egészet. A szabadon levő végét tedd egy vízzel teli pohárba vagy kancsóba, a felpolcolt végtag közelében. Így mindig nedves marad majd.
Ha épp a főzés előtti percekben repedt meg a kezedben a tojás, tegyél egy kevés ecetet a főzővízbe. Így nem fog kifolyni a tartalma főzés közben.
Tölts meg egy kisebb üvegcsét majdnem teljesen forró vízzel, és nyomd a szájára a szálka körüli területet. A keletkező vákuum segít fájdalommentesen eltávolítani a szálkát.