OTTHONKA

Szórj szódabikarbónát a vécébe, eszméletlen lesz a hatás!

Az egyik legutálatosabb házimunka a vécé kitakarítása. Te is a vegyszeres súrolásra esküszöl? Felejtsd el: mutatunk egy sokkal kényelmesebb, no meg olcsóbb módszert!
  • Szerző:

Bár kétségtelen, hogy a vegyszerek hatásosak, ha a vécékagyló takarításáról van szó, de ezek általában nem túl környezetbarátok – és sokszor elképesztően drágák is. De nem is biztos, hogy szükséged van rájuk! Elég, ha van otthon némi szódabikarbóna és ecet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vécé 01

Fotó: Pixabay.com

Első lépésként mérj ki egy csésze szódabikarbónát, és ezzel szórd be alaposan a kagylót úgy, hogy a legutolsó zugba is jusson belőle. Majd tölts tömény ecetet egy szórófejes flakonba, és permetezd be a szódabikarbónával megszórt vécét. Utána nincs más dolgod, mint meginni egy kávét, vagy megnézni az üzeneteidet: 15 percig hagyni kell, hogy hasson a keverék. A hatás pedig nem marad el…

Fotó: pixabay

Súrold át alaposan a kagylót a vécékefével, aztán ha tudod, néhány órára, vagy akár egész éjszakára hagyd tovább hatni a szódabikarbónát és az ecetet. Majd húzd le a vécét – a végeredmény magáért beszél!

És ezeket olvastad már?